Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Az Államkincstárnak továbbíttatta a polgármester levelét – Márki-Zay szerint Lázár ezzel cserbenhagyta a vásárhelyieket

Megkapta Lázár János Márki-Zay Péter polgármester levelét, amelyben segítséget kér a város országgyűlési képviselőjétől, hogy a folyamatban lévő ellenőrzésekből adódó visszafizetési kötelezettséget engedje el a Belügyminisztérium, a Miniszterelnökség támogassa ezt a kérést, a Kormány pedig segítse Hódmezővásárhely működési mérlege egyensúlyának megteremtését. A levélre Markó Csaba kabinetfőnök válaszolt, és azt írta, a megkeresést illetékességből továbbították a Magyar Államkincstár felé. Márki-Zay Péter szerint Lázár János ezzel lerázta magáról a vásárhelyiek problémáját, ellentétben más Fideszes országgyűlési képviselőtársával.

Ahogy arról múlt heti sajtótájékoztatóján beszámolt a polgármester, a veszélyhelyzetből és az ezen felüli kormányzati elvonásokból adódó nehéz helyzetük okán levélben megkeresték többek között Lázár Jánost, a térség és Hódmezővásárhely önkormányzati képviselőjét, hogy közvetítsen a város és a kormány között abban, hogy a Belügyminisztérium engedje el azt a mintegy 700 millió forintos visszafizetési kötelezettséget, amelyet még Lázár János polgármestersége alatt kapott támogatás szabálytalan felhasználása miatt róttak ki. Amennyiben a Belügyminisztérium elengedné ezt a visszafizetést, azzal levegőhöz juthatna Hódmezővásárhely.

Markó Csaba kabinetfőnök megküldte válaszlevelét, amelyben arról tájékoztatta a polgármestert, hogy a megkeresést illetékességből továbbították a Magyar Államkincstár felé, akik az önkormányzatok fizetésképtelenségével foglalkoznak.

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „dr. Márki-Zay Péter polgármester részére Hódmezővásárhely Megyei Jogú VárosÃnkormányzata Hódmezővásárhely Kossuth tér 6800 Tisztelt Polgármester Úr! Megkaptuk levelét, amelyet Lázár János miniszter úrnak küldött Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának csÅdhelyzetével kapcsolatban. Megkeresését mai napon illetékességből továbbítottuk Magyar Államkincstár felé, akik az önkormányzatok fizetésképtelenségével foglalkoznak. Hódmezővásárhely, Üdvözlettel: lụ ai dr. Markó Csaba kabinetfőnök”
Forrás: Hódmezővásárhely Fidesz Facrebook

Márki-Zay Péter ezzel kapcsolatban a Hódpressnek elmondta. Ahogy Szentendre, Vác, Kazincbarcika, Érd, Siófok vagy éppen Baja Fideszes országgyűlési képviselője megkereste a polgármestereket és leült velük beszélni, Vásárhelyen fordítva volt, ők keresték Lázár Jánost, ám ő cserben hagyta szülővárosát, lerázta magáról a terhet.

Lázár János elmondása szerint többször eladósította a várost, jelenleg pedig éppen a Lázár idejéből származó terheket is nyögik.

Ráadásul elmondta, a fizetésképtelenség azt jelenteni, hogy a városnak a rövidtávú kötelezettségei meghaladnák a rendelkezésre álló pénzt és a rövidtávon beérkező követeléseit, lejárt számlái, tartozásai vannak, erről nincs szó Hódmezővásárhelyen.

A levél hatására Cseri Tamás és Benkő Zsolt sajtótájékoztatón bejelentette, hogy csődbiztost neveznének ki a város élére, mire a Polgármesteri Hivatal bejelentette, peres eljárást kezdeményeznek a két képviselő ellen.

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!