Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

3 D-s zebrát festettek az Oldalkosár utcai bölcsődéhez

A járművezetőket optikailag becsapó zebra lassításra ösztönzi a gyalogátkelő előtt, De csak ha a Szőnyi utca felől érkeznek.

Az interneten több helyen is lehet látni olyan zebrát, melyet tegnap este festettek fel az Oldalkosár utca az Apró Talpak bölcsőde melletti zebra helyére. Azért ide, mert a bölcsihez és a szomszédos ovihoz is itt kellnek át a legtöbben, de azért is, mert a bölcsőde oldaláról átkelni szándékozókat a Szőnyi utca felől érkezők a zebra melletti sövény/közvilágítási oszlop és a Kresz-tábla miatt nehezebb észrevenni. A Kaszap utca felől már messziről, akadály nélkül belátható ez a gyalogátkelő.

Így a Herczeg Zoltán által megrajzolt 3 D-s zebra is erre a helyszínre került.

Herczeg Zoltán a grafikai tervet mutatja a festést végző egyik szakembernek

– Izlandon készült először körülbelül tíz évvel ezelőtt ilyen gyalogátkelő, mely lényege, hogy lassítsa a forgalmat. Aki ugyanis meglátja ezt a háromdimenziós ábrát, jobban odafigyel. Az reméljük, hogy biztonságosabb lesz az itt való átkelés – árulta el a városüzemeltetési csoport a grafikát elkészítő munkatársa.

A 3 D-s ábra sík festés, de úgy néz ki a Szőnyi utca felől érkező autósok számára, az ábra fókuszpontjából, mintha a fehér elemei az úttest fölött lebegnének. Ez készteti a járművezetőket fékezésre, lassításra.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!