Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ez történt ma – május 13.

Íme a csütörtök legfontosabb hírei!

A turizmust élénkítené a kormányzat azzal a 849 millió forinttal, amit a Csanytelek és Tömörkény határában fekvő Csaj-tó körül működő kisvasút fejlesztésére fordítana az elkövetkező másfél évben.

A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ szerint az önkormányzat szerződést szegett az iskolabusz szolgáltatással kapcsolatosan, ám ahogy válaszlevelükben írták, ők így is biztosítják a fenntartásuk alatt működő iskolákba járó külterületi gyerekek szállítását. Az önkormányzat álláspontja szerint egyáltalán nem követtek el szerződésszegést. 

Koronavírus: nőtt a napi fertőzöttek, csökkent a napi elhunytak száma.

Hódmezővásárhelyen is elkezdődött a 16-18 éves korosztály Pfizer vakcinával való beoltása. Megkérdeztünk néhány vásárhelyi 16-18 évest, ők miért döntöttek a védőoltás felvétele mellett.

Május 28-tól meg lehet tartani a lakodalmakat. Június 1-től a nyári táborokat is meg lehet tartani, ám augusztusig a korlátozások mindenképp maradnak, jelentette ki Gulyás Gergely.

Védettségi igazolvány nélkül is megnézhetjük a 100 éves gramofont a Tornyai János Múzeum pénztári ablakában.

A Momentum is Márki-Zay Pétert támogatja Csongrád-Csanád 04-ben. Erről a párt vezetője és miniszterelnök-jelöltje posztolt ma Facebook oldalán. A Jobbik, valamint az MSZP-Párbeszéd mellett tehát már a Momentum is támogatja Márki-Zay Pétert, mint Országgyűlési képviselő-jelöltet.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, akit a vád szerint a feltételes ügyészi felfüggesztés, valamint a távoltartás elrendelése sem tartott vissza attól, hogy szomszédait zaklassa a városban.

Teljesen kiégett a Kutasi úti autómosó irodája.

Egy órán belül megtalálták a rendőrök és segítőik azt a két lányt, akik a mártélyi ártérben tévedtek el.

Egy győzelemre vannak a vásárhelyi kézilabdás lányok attól, hogy ezüstérmesként zárják az idényt az NB II-es bajnokság délkeleti csoportjában: szombaton 16 órától a Mezőtúr lesz az ellenfelük a Balogh Imsi Sportcsarnokban, ahová nézőket is beengednek.

Egy kötelező győzelmet szalasztott el a HFC a labdarúgó NB III Közép csoportjában. Így már csak 1 pont az előnye a kieső csapatok előtt, de még a 14. helyen állnak. Nem maradt következmény nélkül a sereghajtó Majosi SE elleni kínos fiaskó a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as labdarúgó csapatánál. A klub tájékoztatása szerint csütörtökön a Hódmezővásárhelyi Futball Club és Kandó Róbert, a felnőtt csapat vezetőedzője közös megegyezéssel szerződést bontott.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!