Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Itt a hiánypótló játszótér négylábúaknak

A Tisza István utca mellett, az Interspar mögött és az Aldival szemben helyezkedik el az a terület, ahol a város második kutyafuttatóját alakították ki, és adták át szombaton délelőtt. Az átadón két kutyás egyesület is bemutatóval örvendeztette meg a jelenlévőket.

– Ugyan volt már Vásárhelyen egy kutyafuttató, de minőségében és felszereltségében sem hasonlítható ahhoz, ami itt most megvalósult. Reméljük, hogy mindenkinek hasznára, örömére és elégedettségére válik  – mondta el köszöntőjében Márki-Zay Péter polgármester.

A terület, ahol a “kutyajátszótér” létrejött, Gyutay Katalin képviselői körzete, aki  – maga is kutyatartó lévén – szívén viselte a projektet. A most kialakított futtatóhoz a szomszédos körzet képviselője, Mester János is hozzáadta hárommillió forintos képviselői keretét. A belvárosi, illetve a magasházas övezetekben sok kisebb kutya él, nekik és gazdáiknak különösen jó lehetőség lesz ez az új kutyafuttató, hogy kitombolhassák magukat a négylábúak. 

A területen napos és árnyas részek is vannak, és sok ügyességi játék áll rendelkezésre a kutyusok szórakoztatásához, átmozgatásához. Egy speciális kutyaitatót is kialakítottak a helyszínen. Hátravan még a parkoló kialakítása, ami hamarosan szintén megtörténik, addig pedig akár a közeli Interspar parkolójában is meg lehet állni. 

– Az önkormányzat természetesen hozzájárult a projekthez, de az egész oroszlánrészét a Tiszta Vásárhelyért Egyesület, a Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi Kossuth köre, aktivistái, kutyabarátok, és vásárhelyi támogatók, vállalkozók adták össze – tudtuk meg Márki-Zay Péter polgármestertől. 

Maga az anyagi hozzájárulás, amit így szedtek össze, másfél millió forint értékű, ehhez jön még a sok-sok befektetett munkaóra az önkéntesektől.

Szabó Margit önkéntes a Tiszta Vásárhelyért Egyesület nevében mindehhez hozzátette még, mennyire fontos az a barátság, amit háziállatainktól kapunk. 

Sok magányos ember például  csak a kutyájára számíthat, de nagyobb családok is fogadnak be kutyákat. Fontos, hogy az állatvédelmet, az állatok szeretetét is olyan szintre emeljük, ami méltó a város közösségéhez.

– Különösen köszönöm azoknak, akik itt dolgoztak, betonoztak, a játékok elhelyezését tűző napon végezték, igen nagy kitartás kellett hozzá! – ismerte el Szabó Margit az önkéntesek érdemeit.

– Nemcsak nekünk, a kertvárosiaknak, hanem itt a belvárosban, a környéken lakóknak is fontos ez a hely, mert eddig nem volt ilyen elérhető közelségben, ami volt, az nem ilyen felszereltségű és méretű. Én ezt mindenképpen pozitívumként élem meg.  Mi szeretnénk akár kétszer-háromszor hetente is idejönni, kutyákat, gazdikat megismerni, remélem minél többet leszünk itt!  – mondta el nekünk Tápai Balázs, aki Samu nevű – mellesleg igen fegyelmezett és jólnevelt – tacsijával érkezett a megnyitóra.

A megnyitón bemutatót tartott két kutyaoktató csapat is szuperintelligens, fantasztikusan beidomított kutyáikkal, a Fejes Kutyakiképző Központ, illetve a Hód-Dog Center Kutyasuli, mindketten máskor is szoktak hasonló programokat tartani.

Kutyaiskolába mi is visszünk a kutyáinkat, de azt gondolom, hogy az igazi kedvezményezettek most azok a nagyon sok, nem szakmai alapon, nem profi módon kutyát tartók, hanem akár itt a környéken, vagy lakótelepen élők, akik mozgást szeretnének biztosítani, és minőségi időt tölteni háziállatukkal. Itt más kutyákkal is találkoznak, barátkoznak, végig tudnak menni az akadálypályán, árnyas hely, kutyaitató is van. Egy Vásárhelyen eddig nem elérhető szolgáltatást nyújtunk ezzel

– hangsúlyozta Márki-Zay Péter a VTV kérdésére. – Fontos volt, hogy az önkormányzat is melléálljon a projektnek, hiszen lakossági igény volt ez, ezt igyekeztünk, igyekszünk szakmai, minőségi módon megvalósítani és a továbbiakban fenntartani – tette még hozzá a polgármester.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!