Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ez történt ma – április 20.

Mutatjuk a kedd legfontosabb híreit!

A hódmezővásárhelyi vendéglátók is bizakodva várják a péntekre jósolt terasznyitást. Akad, aki előremenekül, más utólag már elismeri, jobb lett volna, ha ősszel bezárnak, mert hiába kaptak 50 százalékos bértámogatást az államtól, a dolgozók fizetésének másik felét képtelenség volt kitermelni.

Az elmúlt hetek korlátozások enyhítéséről és az oltási számok markáns növekedéséről szóló híreinek hatására a lakosság harmada újra bízik abban, hogy el tud menni nyaralni derül ki a Szállás.hu és az Ipsos legfrissebb reprezentatív felméréséből.

Jelentősen csökkent az újonnan fertőzöttek száma és noha az elhunytak száma is a mai napon kevesebb mint 200, abban azért jelentős változás nem állt be. 

Márki-Zay Péter azt javasolja, az önkormányzat úgy módosítsa a beszerzési szabályzatát, hogy a döntéshozók közvetlen hozzátartozói ne nyerhessenek megbízást. A javaslat megvitatására rendkívüli közgyűlést hívnak össze péntek reggelre – jelentette be mai sajtótájékoztatóján a vásárhelyi polgármester. Erre reagálva Cseri Tamás ma este azt írta: ,,Örömmel olvastam délután, hogy Márki-Zay dicséretes önmérsékletet tanúsítva megelégszik támogatói folyamatos lenyúlásával, és az amúgy is sovánnyá apasztott városi csecseket kiengedi a szájából.”

Pályázatot nyertek a Klímanócskák, Hódmezővásárhely Egyesített Óvodái és a Rotary Club segítségével a MOL Helyi Érték Programjában. Az együttműködés eredményeképpen a MOL 500 ezer, a Rotary Club pedig 150 ezer forinttal járult hozzá ahhoz, hogy a kisgyermekeknek egy szebb és zöldebb jövőt tudjanak biztosítani.

Hódmezővásárhely körzetében Márki-Zay Pétert támogatná az MSZP-Párbeszéd. Bár erről még nem döntött az elnökség, de erről beszélt az InfoRádióban Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

80 fát ültettek el Mártélyon. Helyi, mindszenti és hódmezővásárhelyi önkéntesek is segítettek a faluszépítésben.

Vásárhelyi civil szervezetek is pályázhatnak: a Városi Civil Alap keretében, ingatlanfelújításra, gépjármű beszerzésre, eszközbeszerzésre, programszervezési vagy kommunikációs tevékenység támogatására.

A kormány kedvenc szervezete nemzeti ünneppé és munkaszüneti nappá nyilvánítaná június 19-ét. A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) azt javasolja, hogy legyen nemzeti ünnep, egyben munkaszüneti nap június 19-e, amely napon 1991-ben az utolsó szovjet katona is elhagyta Magyarországot.

Az állami közmédia szerint Soros a NATO-val avatkozna bele a magyar belügyekbe. ,,Soros kiadta a parancsot” – írták.

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!