Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Minden bejáratot megnyitottak a piacon

Lakossági kérésre nyitott kapuk voltak a hódmezővásárhelyi piacon a hétvégén, a vevők és az árusok többnyire betartották a szabályokat – derült ki Márki-Zay Péter vasárnap esti beszámolójából.

A polgármester felhívta rá a figyelmet, hogy továbbra is járvány van. Tudja, hogy sokan kétségbe vonják, tagadják, de az óvatosság azt követeli, hogy amit tudunk, az tegyük meg főleg a betegek, idősek érdekében.

100 fölötti fő van karanténban a városban, de a városvezetés nem kap információt a kórházból, a tisztifőorvostól, hogy pontosan hány fertőzött van. Márki-Zay elmondása szerint az iskolákból, háziorvosoktól kapnak tájékoztatást, illetve Dr. Berényi Károly gyermekorvos, alpolgármester önkéntes adatszolgáltatást kért, így hamarosan összesíthető statisztika lehet.

A lakosság kérésére ezen a hétvégén megnyílt minden kapu a piacon, a közterületfelügyelők figyelték a szabályos maszkhasználatot. Bírság és komolyabb intézkedés nem történt.

A vírussal kapcsolatban még elárulta, hogy önkormányzati tulajdonú épületben már több esküvő is volt, régóta betervezett ünnepségeket tartottak meg – így nem kellett 23 órakor véget érnie a lagziknak. Márki-Zay Péter felidézte, tavasszal Hódmezővásárhely maszkokkal segítette ki Arad városát. A testvértelepülés most adja vissza az adományt, szájmaszkokat juttat el Vásárhelyre.

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!