Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay: Politikai megrendelésre született az ÁSZ büntetése

Az Állami Számvevőszék egyenként 90 millió forintra bünteti az ellenzék hat pártját külföldi kampányfinanszírozás miatt, írja a HVG  az ÁSZ-részjelentés alapján, amit ma reggel tettek közzé. A döntés ellen fellebbezésnek nincs helye. További, ennél sokkal súlyosabb büntetésre is számíthatnak azonban a pártok, akár 450 milliós bírságot is kaphat a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd. A számvevőszéki döntés Márki-Zay szerint célzottan az ellenzék kampányát lehetetleníti el.

Az ÁSZ szerint az összefogásban részt vevő 6 pártnak egységesen ugyanannyit kell fizetnie – nem pedig mandátumarányosan -, mert közös kampányt folytattak. Mivel a hat pártnak közösen Márki-Zay Péter volt a miniszterelnök-jelöltje, és a választópolgárok felé a pártok hangsúlyosan azt kommunikálták, hogy mindannyian együttműködnek, így a Mindenki Magyarországa Mozgalom kampánytevékenységét a hat párt által „legalább hallgatólagosan is elfogadott anyagi támogatásnak kell tekinteni”. 

A pártok idei kampányának ellehetetlenítését szolgálja, és a lejáratás része ez a döntés, amely maximálisan politikai megrendelésre született

– kommentálta a hírt Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Közösség vezetője, Hódmezővásárhely polgármestere, aki a Megyei Jogú Városok Szövetségének találkozóján, egy szünetben nyilatkozott. Szerinte örömre ad okot, hogy a korábbiakkal ellentétben a mostani jelentés nem állítja, hogy a 2022-es választási kampány során pénzek kerültek volna a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól a pártokhoz, hanem azt állítják, „nem pénzbeli vagyoni jellegű” előnyük származott a mozgalom civil kampányából, amit viszont semmilyen törvény nem tiltott.

A jelentés a pártfinanszírozási törvény kijátszásáról beszél, miközben a Mindenki Magyarországa Mozgalom civil adományokból folytatott kultúraváltoztató kampányt, a Fidesz nagyságrendekkel nagyobb kampányáról […], a CÖF, a Megafon, és az egyéb kiszervezett kampányrészről, a kormányzati propagandáról, magáról a Fidesz kampányáról, a rendeget óriásplakátról és youtube-hirdetésről nem beszélnek – hívja fel a figyelmet a politikus.

A CÖF és a Megafon kampányát nem összehangoltnak nevezni a Fideszével, és a Mindenki Magyarországa Mozgalom kampányát összehangoltnak nevezni az ellenzékével, ez súlyos aránytalanság, súlyos kettős mérce, és törvénytelen is – azzal a különbséggel, hogy mi az Önök adományaiból kampányoltunk, a CÖF-öt és a Megafont viszont az Önök pénzén, az Önök akarata ellenére tömték ki.
100-szor annyit költöttek, mint az ellenzék – ezt a picike részt vizsgálják, a 100-milliárdos Fidesz-kampányt érdekes módon nem. Ha valaki itt évek óta kijátsza a pártfinanszírozási törvényt, az a Fidesz. A Fidesz-bűnözőknek igenis a börtönben kellene ülniük még a saját törvényeik szerint is.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közben egy 1,4 milliárdos összeget is vizsgál, mondta el Márki-Zay Péter. 1,86 milliárd forint az az összeg, amely az Action for Democracy külföldről, Korányi Dávidéktól érkező adománya volt. Ebből költött 1,4 milliárdot a Datadat számláira a mozgalom. Lehet, hogy ezek szerint a Datadat-részét elemzik a teljes összegnek – véli Márki-Zay. – Amikor a NAV bekért tőlünk számlákat – és mindent rendben találtak – akkor egy időszakot ellenőriztek, és nem egy beszállítót – de lehet, hogy véletlen egybeesés van – mondta a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke. Hangsúlyozta:

Ha Kossuth, ha Rákóczi, ha az ’56-osok, ha a ’88-asok – köztük Orbán Viktor – büszkén elfogadtak nyugatról – a mi esetünkben nyugati magyaroktól – támogatást, akkor ezt mi sem fogjuk szégyellni. Hazánk fölszabadítása érdekében továbbra is várjuk, hogy a nyugat támogatólag lépjen föl. Közös hazánk, az Európai Unió remélhetőleg rá tudja kényszeríteni Orbán Viktort, hogy fejezze be a lopást, építse le a diktatúrát, teremtse meg a jogállamot, a demokráciát és a sajtószabadságot.

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!