Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Fizetni kell a parkolásért a kórház és a mentőállomás között

A Zrínyi utcában a kórház és a mentőállomás között elhelyezkedő parkolók a fizető parkolózónába tartoznak.

Ezért azok használata esetén várakozási díj megfizetése szükséges. Készpénzes díjfizetés a parkoló Zrínyi utcai bejáratánál lehetséges az automata használatával -olvasható a polgármesteri hivatal gyorshír szolgálatán.

Többen érdeklődtek a polgármesteri hivataltól, hogy miért fizetős egy kórház mellett és közelében a parkolás miért fizetős? A gyorshír szolgálat válaszában azt írta, hogy többek között azért, hogy ne parkoljanak oda illetéktelenek, akik nem a kórházhoz jönnek, hanem csak kihasználnák az ingyenességet.

Válaszukban azt is írják, hogy a szóban forgó parkoló mindig is fizetős volt. Ahogy hozzátették, más kérdés, hogy a város korábbi vezetése nem gyakorolta az ellenőrzési jogot ezen a területen. Ezzel az intézkedéssel a kivételes eljárást szüntetnék meg, illeszkedve ahhoz a gyakorlathoz, hogy nincsenek kivételezettek, a közérdeknek érvényt szerzünk.

A cél tehát leírásuk szerint, hogy a valóban a kórházhoz érkezők, az arra rászorulók tudjanak a Zrínyi utcában a kórház és a mentőállomás között parkolni, és ne fordulhasson elő olyan, ahogy írják, felháborító dolog, hogy reggeltől estig ugyanazok az autók foglalják el a helyet a kontroll hiánya miatt.

A választ egyesek elfogadták, sőt egyet is értenek vele, mások ennek ellenére még mindig nem tetszésüknek adnak hangot, és éppen ezért számukra az indokolás nem elfogadható.

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!