Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A vásárhelyi honvéd középiskola diákjai voltak a legjobbak

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola Kollégium megalapításának tizedik évfordulójára rendezett versenysorozat a döntőben csúcsosodott ki pénteken, Újfehértón. Szerte az országból hét iskola ötfős csapatai mérkőztek meg egymással a végső győzelemért.

A versenyen tíz állomáson tíz különböző feladat várta az öt fős csapatokat. Az akadálypályán, az evezésen, a fekvőtámaszok és felülések végrehajtásának pontján a fizikai erőnlétet és a gyorsaságot mérték a felügyelő pedagógusok. Az edzettség mellett szükség volt az iskolában elsajátított elméletekre is, például az elsősegélynyújtási ismereteket a gyakorlatban is be kellett mutatni azon a ponton, ahol egy „sérült katonát” kellett ellátni a kadétoknak.

A térképészeti állomáson MGS koordinátákat és tereptárgyakat kellett beazonosítani. Természetesen nem maradhatott ki a lövészet sem: öt próbalövés után következett a tíz pontozott lövés. A pihenőpontokon a résztvevők az első és második világháborús fegyverekkel és a mai modern honvédség technikai felszerelésével ismerkedhettek.

A legjobb eredményt a „Kratkó 1” csapat érte el a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium (KKHKK) Hódmezővásárhelyi Honvéd Középiskola és Kollégiumból; a második helyezett az „Alfák” csapat lett a KKHKK Szolnoki Honvéd Kollégiumból, harmadikként pedig a „Diana 6640”, a csongrádi Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium csapata futott be – közölte a honvédelem honlapja.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!