Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szegeden találkoztak Csongrád-Csanád jegyzői

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főépületében találkoztak a héten a vármegye településeinek jegyzői, ahol a szakmájukat érintő, napi közigazgatási feladatokkal kapcsolatos legfontosabb változásokat és aktuális jogalkalmazási kérdéseket vitathatták meg a szakemberek.

A találkozón Salgó László az önkormányzatokkal megvalósuló partneri együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet. A főispán felajánlotta a kormányhivatal segítségét azoknak a településeknek, ahol ebrendészeti feladatellátás nem valósul meg, valamint felhívta az önkormányzati fenntartású játszóterekkel kapcsolatos adatszolgáltatást elmulasztó települések figyelmét az együttműködés fontosságára és a hatósági ellenőrzés lehetőségére. A közelgő választások utáni átmeneti időszakkal kapcsolatban a rendeltetésszerű joggyakorlás elvének betartására kérte a szakembereket.

Fotó: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

A megjelent jegyzőket az aktuális jogszabályváltozásokról Gyüre Izabella, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Osztályának vezetője tájékoztatta, míg az egységes, jogszerű és szakszerű védőnői feladatellátás biztosítása érdekében végzett hatósági feladatokról Mizsák Ildikó, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Közegészségügyi Osztályának vezetője tartott előadást.

A magyar építészetről szóló törvény hatálybalépésével összefüggő változásokat Sári Zsolt állami főépítész ismertette, míg az önkormányzatok elektronikus ügyintézési kötelezettségeiről Megyeri Szilvia kormánytisztviselő tájékoztatta a szakembereket – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!