Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Csongrád-Csanádban több mint 4600 diák érettségizik

Országosan május 3-án, reggel 8:00 órától vette kezdetét az érettségi vizsgaidőszak. Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgy nyitotta az írásbelik sorát, Csongrád-Csanád vármegyében 1 fő szerb nyelvből vizsgázott tegnap.

Hétfőn magyar nyelv és irodalomból vizsgáznak majd a tanulók, kedden matematikai, szerdán történelmi, csütörtökön német nyelvi, pénteken pedig angol ismereteiket bizonyíthatják majd.A 2024-es tavaszi vizsgaidőszakban Csongrád-Csanád vármegyében összesen 51 intézmény 4666 diákja áll vizsgabizottság elé, középszinten 12 532, míg emelt szinten 2 596 felelet várható – közölte a megyei kormányhivatal.

Összesen 54 tantárgyból érettségiznek majd a Csongrád-Csanád vármegyei fiatalok. A klasszikus ismeretek mellett – mint a magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, földrajz, kémia, különböző idegen nyelvek – 2-en automatikai és elektronikai, 4-en belügyi rendészeti, 253-an digitális kultúra, 2-en honvédelmi, 39-en vizuális kultúra, 52-en mozgóképkultúra és média ismeretekből is számot adnak.

A nyelvek közül az angol a legnépszerűbb (1323-an vizsgáznak majd angolból, 838-an emelt szinten), míg kuriózumnak a már említett szerb nyelvből érettségiző diák tekinthető, valamint 1-1 fő emelt szinten japán és orosz nyelvből is vizsgázik majd.

Az írásbeli vizsgák május 27-én fejeződnek be, az emelt szintű szóbeli érettségik június 5-től 12-ig, a középszintűek pedig június 17-től július 3-ig tartanak majd.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!