Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Pécs üzent a vásárhelyieknek

Pécs városa, nem tudatosan, de üzent Vásárhelynek és megemelte képzeletbeli kalapját. Viszonossági alapon a baranyai megyeszékhelynek is jár az elismerés Hódmezővásárhelytől.

Élő adásban utalta át a város utolsó törlesztőrészletét az ellenzéki város polgármestere – írja a Telex. A dél-dunántúli régióközpont 9,5 milliárd-os, a Fideszes városvezetéstől örökölt adósságot küzdött le. Jár nekik a gratuláció és akkor persze jár Hódmezővásárhelynek is, amely eddig 7,2 milliárd Ft-nyi, az előző városvezetéstől rájuk hagyott tehertől szabadult meg. Pécs 141 ezer, Hódmezővásárhely 42 ezer fős település. Mindkét erőfeszítés dicséretes, de talán Vásárhelyé még a pécsinél is nagyobb teljesítmény.

A párhuzamok ezzel nem érnek véget.

„Ebből a 9,5 milliárd forintból épülhettek volna új utak, járdák, játszóterek vagy parkok, lehettek volna belőle jövőbe mutató fejlesztések”

Péterffy Attila, Pécs ellenzéki polgármesterétől származik a fenti idézet, de Márki-Zay Péter, vagy Gyöngyösi Ferenc bizonyára ugyanezt mondaná a város által visszafizetett 7,2 milliárd Ft-ról.

Pécsen a keddi közgyűlésen Péterffy arról a kormányzati kölcsönről beszélt, amit a korábbi fideszes városvezetés alatt kellett igénybe venni még 2017–2018-ban. A polgármester élő adásban, a városháza ülésterméből el is utalta az utolsó 1,75 milliárd forintos törlesztőrészletet. Mindez akár videón is visszanézhető:

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!