Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ma írják a történelem érettségit

A három kötelező vizsgatárgy közül ma írják az utolsót.

Hétfőn magyar nyelv és irodalom, kedden matek, szerdán a történelem érettségivel néznek szembe a végzős diákok. Az Oktatási Hivatal szerint 68.802 közép- és 7679 emelt szintű írásbeli eredmény fog ma születni.

Az idei tanév az első, ahol már a 2020-as Nemzeti Alaptanterv követelményei szerint érettségiznek a tanulók, a 2012-es tantervhez képest a történelem vizsga esetében – szemben a középszintű magyarral – komolyabb változtatás nem történt, csupán néhány témát átsoroltak emeltről középszintre.

A vizsga szerkezete a szokásos:

Középszinten 180 perces az időkeret; az első részben rövid válaszokat igénylő tesztsort kell kitölteni, majd a második részben egy rövid és egy hosszú esszét kell írni. A rövid esszé egyetemes történelmi, a hosszú esszé magyar történelmi tematikájú.

Emelt szinten 240 perces az időkeret; az első részében szintén egyszerű tesztsor, a második vizsgarészben pedig egy rövid (egyetemes történelem), egy hosszú (magyar történelem) és egy komplex (korszakokon átívelő vagy összehasonlító) esszé megírása a feladat.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!