Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Turisztikai fejlesztések indulnak Algyőn

Az algyői önkormányzat pályázatot nyújtott be turizmusfejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban. A projekt pozitív elbírálást kapott és 168 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a nagyközség.

A 100 százalékos finanszírozású pályázaton belül egy komplex turisztikai beruházás jön létre Algyőn. Az érintett helyszínek:

  • szabadstrand: területfejlesztés, közműpótlások kiépítése, a büféhez tartozó vendégtér fejlesztése, út, üzemviteli (manipulációs tér) építés, felújítása, információs táblák készítése, csúszda, élményelem létesítése.
  • Tájház: a tájház helyi védettségű vaskapujának felújítása, Ezerjóház kapu cseréje, Ezerjóház bejáró és kerékpár támaszok kialakítása, az Ezerjóház két belső, egy egységet képező területét összekötő járda építése.
  • Tanösvény: meglévő tanösvény kitakarítása, interaktív elemek kihelyezése.
  • Levendula Szálló területfejlesztése: tanösvény, sétaút végpont kialakítás, hangár épületének felújítása és a hangár melletti térkövezés.
  • Kilátó: a kilátó faszerkezetének teljes festése és a sétány felújítása.

A tervek szerint a projekt teljes zárása 2026.04.12-én várható – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot az önkormányzat.

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!