Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Megvédik a gyerekeket?

Napok óta Novák Katalin kegyelmi ügyével van teli az országos sajtó. A minap derült csak ki ugyanis, hogy a köztársasági elnök még 2023 áprilisában, a pápalátogatás apropóján kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesét, aki segítséget nyújtott az intézmény fiatal fiúkat zaklató – később ezért a pedofil tettéért elítélt – igazgatójának. A kirobbant ügy egyre nagyobb hullámokat ver, többen az elnök lemondását követelik, van, aki méltatlansági eljárást kezdeményez, mások péntekre tüntetést is szerveznek a Sándor-palota elé.

Gyakorlatilag az összes ellenzéki párt felháborodását fejezte ki a történtek miatt: a DK méltatlansági eljárást kezdeményez Novák Katalin ellen, a Momentum tüntetést szervez péntekre a Sándor-palota elé, a Párbeszéd törvénymódosítást és a köztársasági elnök távozását követeli.

A Mindenki Magyarországa Néppárt is kifejezte megdöbbenését, hogy Novák Katalin kegyelemben részesítette K. Endrét, a pedofíliát támogató, gyermekotthonban dolgozó igazgatóhelyettest. 

A Mindenki Magyarországa Néppárt zéró toleranciát követel a pedofil bűncselekményekkel, elkövetőivel és mindazokkal szemben, akik bármilyen módon segítséget nyújtanak a szexuális bűnelkövetőknek. Követeljük az elnöki kegyelem azonnali visszavonását, a kegyelmi kérvényt aláíró és ezzel a pedofíliát támogató Novák Katalin lemondását és a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények esetén a valóban visszatartó erejű ítéletek kiszabását a bűnsegédekre is.” – írják közleményükben.

Érthetetlen, miért tartotta Novák Katalin kegyelemre érdemesnek K. Endrét. Az kiderült, hogy Orbán Viktor testvérének egyesülete tartott birkózóedzéseket a gyermekotthonban, azt viszont legfeljebb sejteni lehet, hogy a K. Endre kegyelmét jó kormánypárti összeköttetéseinek köszönhetné. A Telex mai cikkében összeszedte, mennyi alapja lehet a fideszes kapcsolatokról szóló híreknek.

A cikk kitér az ügy egyik, mindeddig kevésbé ismert részletére is: „Az egyik gyerek 2016 szeptemberében jelezte a gyermekvédelmi gyámjának, hogy az igazgató szexuálisan zaklatta. A gyám azonnal kiemelte a gyereket az intézményből, és jelentést tett az esetről, ami után az igazgatót azonnal felmentették a munkavégzés alól. Az igazgató ekkor felkereste a gyerek unokatestvérét, aki szintén a gyermekotthonban lakott, és meggyőzte, hogy „szöktesse vissza” a gyereket az otthonba. A gyerek az unokatestvérével vissza is ment, ahol az akkor már felfüggesztett igazgató közölte vele, hogy ha továbbra is együtt akar élni az unokatestvérével (a legközelebbi rokonával), akkor vissza kell vonnia a terhelő vallomását.” Ezek után rendelte be az igazgató a helyettesét, K. Endrét, hogy megkérje, írja meg a gyerek nevében a vallomást, és írassa alá vele. Amit ő ezután meg is tett. K. Endrének egyébként pszichológus végzettsége is van, melynek fényében a fentiek még döbbenetesebbek.

Annak fényében pedig, hogy Novák Katalin döntése szembemegy a Fidesz egyik legfontosabb politikai üzenetével, miszerint a gyerekek védelme mindennél fontosabb, még inkább.

Talán emlékeznek, hogy erre – a gyerekek védelmére – építették fel a pedofilellenesnek hazudott, a gyakorlatban inkább a melegeket megbélyegző törvény kommunikációját is. De az EU ellen vívott harcban is rendszeresen előkerül a gyermekvédelem, mint jelszó.

Az aHang most civil petíciót indított annak érdekében, hogy a köztársasági elnök ne védjen pedofil bűnözőket és azok bűntársait. Márki-Zay Péter ezekkel a szavakkal bátorított mindenkit a petíció aláírására közösségi oldalán:

Tiltakozom az aberrált bűnpártoló és bűnrejtegető kormánypárt ellen – miközben bennünket hazug módon rágalmaztak óvodások átműttetésével, ők a pedofil Kaleta után újabb és újabb bűnözőket szabadítanak rá gyermekeinkre. Soha többé Fideszt!

 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!