Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

245 millió forintból fejlesztettek a szentesi kórházban

Egy uniós, ún. EFOP-os pályázatból a járóbeteg ellátáshoz kapcsolódó szakrendeléseket érintő műszer és eszközparkot fejlesztették, korszerűsítették az SZTE SZAKK Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrumban.

A projekt keretében csaknem 170,3 millió forint értékben történtek eszközbeszerzések, többek között gasztroenterológiai vizsgálótornyok, kardiológiai és nőgyógyászati ultrahangok, ABPM, EKG holter rendszer, Tympanométer, illetve vizsgálólámpák és orvosi rendelői bútorok. Kiemelendő, hogy új, korszerű panorámaröntgent, fogászati kezelőszéket, továbbá elektroterápiás masszázskádat, illetve mágnes- és ultrahang terápiás készülékeket is beüzemeltek – tájékoztatott a Szegedi Tudományegyetem.

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

63,49 millió forint értékben a járóbeteg szakellátást szolgáló orvosi rendelők, szakrendelők újultak meg. A kivitelezés során a szájsebészeti szakrendelőt a mai kor igényeinek megfelelően korszerűsítették, továbbá a kardiológia szakrendelőt, a nőgyógyászati szakrendelőt, illetve a gasztroenterológiai szakrendelés helyiségeit festették ki.

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!