Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Az aljnövényzet égett Mindszentnél

A szokásosnál is több riasztást kaptak a megye tűzoltói a hétvégén. Szegeden, Makón, Szentesen és Mindszenten riasztották őket. A fotó illusztráció.

Egy tanya melléképülete égett szombaton Szentesen. A város hivatásos egysége oltotta el a lángokat, a tűzesetben nem sérült meg senki.

Csatornába esett egy őz szombaton Szegeden, a Pihenő utcában. Az állat önerejéből nem tudott kimászni. A szegedi tűzoltók sértetlenül, kézi erővel szabadították ki a patást a fogságából.

Jelzett, ezzel ismét életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Csongrád-Csanád vármegyében, ezúttal Makó városában. Szombaton délelőtt érkezett a lakossági bejelentés, a második emeleti lakásban egy nyílt égésterű vízmelegítő működött. A város hivatásos tűzoltói és a gázszolgáltató szakemberei közösen vizsgálták át a tüzelő-és fűtőberendezéseket, valamint értesítették a kéményseprők szakembereit is. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg. 

Hármas karambolt történt szombaton Szegeden, a Dorozsmai úton. A műszaki mentést a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el, a balesetben öten sérültek meg. 

Tűz volt egy szegedi szeméttelepen szombaton kora délután. Négy város nyolc hivatásos egysége, valamint a sándorfalvi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, több oldalról támadták a lángokat. Az oltást munkagépek is segítették a helyszínen. A tűzoltók hat vízsugárral, órákon át dolgoztak a területen. Személyi sérülés nem történt.   

Az erdő aljnövényzete égett háromszáz négyzetméteren vasárnap Mindszenten, a Tisza utca területén. A hódmezővásárhelyi hivatásos, valamint a mindszenti önkéntes tűzoltók végezték el a beavatkozást, a tűzesetben senki sem sérült meg. 

Teljes terjedelmében lángolt egy lakás vasárnap este Szeged belvárosában, az Arany János utcában. Nyolc óra után pár perccel érkezett a lakossági bejelentés. A város három hivatásos egysége érkezett a helyszínre, több vízsugárral azonnal megkezdték az oltást. Az oltás idejére a társasházból huszonöt embernek kellett elhagynia az otthonát. A tűzzel érintett lakás lakhatatlanná vált, az ott élők átmenetileg rokonokhoz költöztek. A beavatkozást követően, háromnegyed tízkor minden ember visszatérhetett a lakásába. A tűz okát vizsgálják a katasztrófavédelem szakemberei. A tűzesetben senki sem sérült meg. 

Kigyulladt egy nagy méretű szemeteskuka vasárnap éjjel Szegeden, a Szilléri sugárúton. A tűzben egy, a közelben parkoló személyautó is megrongálódott. A tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók egysége oltotta el. Felmerült a szándékosság gyanúja, ezért a katasztrófavédelem és a rendőrség közösen vizsgálja a tűzeset körülményeit. 

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!