Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A városi majálison megvalósult a béke

Többen a békével és a békességgel kampányolnak az önkormányzati választásra készülve. Pedig ezek most is megvalósulnak. A városi majális rendezvényén nem csak a polgárok, hanem a különböző jelölőszervezetek, pártok is békességben megjelennek, beszélgetnek, kampányolnak.

Május elsején 10 órakor a májusfa állításával indult az önkormányzat által szervezett majális. Már hagyomány, hogy a város különböző civil szervezetekkel közösen biztosít szórakozási lehetőségeket a rendezvényeken, így volt ez már tavaly is. Idén azonban kampány van. Így annak ellenére, hogy az utóbbi időben a legfontosabb nemzeti ünnepeinken sem vettek részt a különböző politikai erők tagjai, most a majális összehozott mindenkit.

A Kőfal Egyesület jelöltjei feliratozott pólókban sétálnak a tömegben és szórólapoznak, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület – bár Facebook-oldalukon független szervezetként fogalmazzák meg magukat, Fidesz-szlogenes lufikat oszt gyerekeknek is. A polgármester és jelöltjei ládavasútat és kültéri játékokat hoztak a rendezvényre, de úgy tűnik ők az egyetlenek akik komolyan vették a majálist szervező önkormányzat kérését, hogy ne hozzanak magukkal logókkal, szlogenekkel feliratozott tárgyakat.

A Népkertben eddig három polgármesterjelölttel is találkoztunk, Márki-Zay Péter mellett Grezsa István és Kovács Pál is feltűnt a tömegben jelöltjeikkel együtt.

Információink szerint a Fidesz SMS-ben is értesítette az eseményről a támogatóit, így toborozva embereket a város által szervezett rendezvényre.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!