Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Máltais adomány segíti tíz kisgyerek iskolakezdését

Tíz, a vásárhelyi Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskolába járó kisdiáknak adományozott ma délután iskolatáskát és iskolaszereket, no meg egy-egy mackót a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vásárhelyi csoportja.

– Nagyon nagy segítséget jelentenek az iskolatáskák és az írószerek, füzetek, tollak és a többi, nagyon örülünk neki – mondta a háromgyermekes Ráczné Lászlai Ágota. Gyermekei: a második, harmadik és negyedik osztályos kislányok: Maja, Hanna és Dorina azonban nem tudták pontosan, mivel is lepik meg őket, hiszen őket az anyuka a nagymamánál hagyta. – Az ajándékok apraját sejtik, a táskák és a tolltartók azonban igazán meglepetésnek számítanak majd – tette hozzá Ágota.

Ráczné Lászlai Ágota három lányának meglepetések lesznek az iskola táskák

Elhozta viszont az édesanyja Keller Katát. – Nagyon szeretem a lovakat és nagyon szeretem az Oroszlánkirály meséjét, azért választottam ezt a csomagot – árulta el a néhány nap múlva a második osztályt kezdő kislány. – Elsőben cicás táskám volt, de azt már kinőttem. És nagyon tetszik az ajándék maci is, mert a macik nagyon aranyosak, s ha plüssből vannak, akkor jól hozzájuk lehet bújni – tette hozzá a kislány.

Egyébként a lányok lányos, míg a fiúk fiús táskát vihettek haza.

– Több, mint 15 éve vagyok tagja a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának – mondta Palásti Andrea, az iskola földrajz-rajz szakos tanára, a suli és a máltaisok összekötője. – Már az előző esztendőben is volt tanszergyűjtés a boltoknál. Az idén német gyerekek adakoztak, ők küldték az iskolatáskákat. A tanszerek, a tisztasági csomagok azonban a Máltai Szeretetszolgálat adományai.

– Nagy örömmel vettük a szeretetszolgálat megkeresését, hiszen az iskolában nagyon fontos az, hogy a közösségi élet mellett segítsük azokat a rászoruló családokat, akik esetleg hozzánk fordulnak a problémáikkal – közölte Juhászné Wolf Edit. A Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola igazgatója hozzátette: a Máltai Szeretetszolgálat minden olyan kampányába bevonja az iskolát, mellyel segíteni tud a gyermekeknek.

– Nyolc éve zajlik az„Adni öröm” programunk, ennek részeként, az úgynevezett Táska akció keretében segítettünk most a tíz iskolásnak. Egyébként összesen harmincöt rászoruló vásárhelyi gyermeknek adunk iskolakezdés előtt hasonló tanszercsomagot. Őket az önkormányzat és a szociális intézmények által összeállított 270 fős, a rászorultakat tartalmazó lista alapján választjuk ki– árulta el Mérai József, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vásárhelyi csoportja vezetője. Hozzátette: a katolikus szeretetszolgálat négy éve dolgozik szoros együttműködésben a katolikus iskolával.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!