Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

235 ezret lopott el a „redőnyszerelő”

A férfi az idős néni szobai szekrényéből emelte el a kötegnyi bankót. 3 év börtönt kér rá az ügyészség. A kép illusztráció.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy nyugdíjas nő megtakarított pénzét vitte el, miután hamis ürüggyel bejutott a lakásába.

A vádirat szerint idén március 16-án, az egyik megyebeli kistelepülésen, a vádlott bement az idős korú, alapbetegségei folytán nehezen közlekedő asszony házának az udvarára, akinek felajánlotta, hogy megigazítja az ablakain lévő redőnyöket. A sértett beleegyezése után a férfi valóban elkezdte az előszoba redőnyét igazgatni, hamarosan azonban azt állította, hogy annak megszereléséhez alkatrészeket kellene szereznie, amihez pénzre van szüksége. A sértett ekkor az egyik szoba szekrényéből elővette ruháiba rejtett megtakarítását, hogy pénzt adjon a vádlottnak, aki oda őt kéretlenül követte. A készpénz rejtekhelyét kifigyelő férfi elterelte az idős asszony figyelmét, és 235.000 Ft-ot vett magához, majd sietve elhagyta a házat.

A vádlottat a járási ügyészség kifosztás bűntettének elkövetésével vádolja. Vádiratában az ügyészség 3 év börtönbüntetés kiszabására tett indítványt arra az esetre, ha a vádlott a bíróságon beismeri bűnösségét és lemond tárgyaláshoz fűződő jogáról.

A vádemeléskor bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!