Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Edzői szeminárium volt Hódmezővásárhelyen

A CB Basket A to Z elnevezésű, az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programban, az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló projektnek köszönhetően rendeztek edzői szemináriumot Hódmezővásárhelyen. Az eseményen a Vásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub szakemberei vettek részt – tájékoztatta szerkesztőségünket a vásárhelyi csapat.

Az edzőknek két elméleti foglalkozást tartottak. A képzés első felében a debreceni DEAC Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója mutatta be a szervezetüknél folyó fejlesztő munkát. Részletesen ismertette, hogy milyen szakembereket foglalkoztatnak a legjobb eredmény elérése érdekében, illetve az edzők arról is többet tudhattak meg, hogy milyen felosztásban terhelik a különböző edzésformákkal az akadémia növendékeit. Emellett szó esett a fizikai és sportteljesítmény folyamatos monitorozásának fontosságáról, és az ezt a célt szolgáló digitális eszközöket is.

Fotó: Vásárhelyi Kosársuli

Az elméleti képzés második felvonásában Bagi Mátyás erőnléti edző és funkcionális tréner a funkcionális edzések kosárlabda sportban való alkalmazásának lehetőségeiről és fontosságáról tartott prezentációt. Kiemelte, hogy a bemutatott elméletek és módszerek nagyban segítik, hogy a sportolók minél kevesebb sérüléssel, minél hosszabb és eredményes pályafutást tudhassanak maguk mögött. Az elméleteket később gyakorlati foglalkozáson közelebbről is megcsodálhatták a résztvevők a Bagi Functional Training teremben.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!