Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Erzsi kocka és kolbásszal töltött karaj körettel – ételosztás az Észak utcai Közösségi Házban

Az önkéntesek fizetés nélkül, saját idejükből szervezik meg minden második héten a másfél éve már rendszeressé vált karitatív akciókat. Az ételt alapanyag- és pénzadományokból készítik, illetve szerzik be. A ruhák esetében a minőségre, a főzés esetében a minőség mellett a mennyiségre is komoly hangsúlyt fektetnek. Pünkösd vasárnap az Észak utcai Közösségi Házban tartották meg a szokásos étel- és ruhaosztást.

A nem túl jóleső délelőtti záporok után a kellemes, de enyhén fülledt napsütéses melegben már kevéssel 11 óra előtt elkezdték válogatni a ruhákat a rászorulók, az önkéntesek addig a előkészítették a helyszínt a délben kezdődő ételosztáshoz az Észak utcai Közösségi Házban.

„Tizenöt zsákból általában tizenkettő-tizenhármat mindig elvisznek. Azokat a ruhákat, amik kimaradtak, nem rakjuk ki mégegyszer” – árulta el Apró Andrásné, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület önkéntese, aki kiemelte, hogy az osztásra szánt ruhák minden esetben használható minőségű, gondosan átválogatott darabok.

A szervezők minden alkalommal csak használható minőségű ruhadarabokat kínálnak a rászorulóknak

A nagyjából fél 12 után véget ért ruhaosztás után dél tájban már alakulóban volt a körülbelül 150 helyben fogyasztandó és 350 házhoz szállítandó adag ebéd, amely fél egyre már készen volt. Pünkösd vasárnapján petrezselymes burgonya és kolbásszal töltött karaj volt a menü, desszertnek pedig Erzsi kockát sütöttek.

Az egyik önkéntes, aki külsős támogatóként szokta segíteni az MMM és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület karitatív akcióit, portálunknak elmondta, hogy minden második héten körülbelül negyven ember összehangolt munkája kell ahhoz, hogy szervezetten tudják támogatni a rászorulókat. „Mindenki azt hoz, amit tud. Én például sörpadokat hoztam” – árulta el az egyébként vendéglátással foglalkozó önkéntes, akit korábban a mozgalom keresett meg, hogy szakmai segítséget kérjenek tőle az alkalmak szakszerű megszervezéséhez.

Többek között azért hasznosak az ilyen ételosztások, mert így előkerülnek azok az emberek, akiknek igazán nagy szükségük van a segítségre. Van, akinek hétköznap is főzünk, mert előfordul, hogy napokig nem jutnak ételhez

– mesélte Czeller Éva, aki gyakori résztvevője az MMM jótékonysági megmozdulásainak. Azt is hozzátette, hogy szívesen fogadnak bármilyen adományt, felajánlást, de arra különösen figyelnek, hogy minden jogi és egészségügyi előírást betartva szervezzék meg a jelenleg kéthetente megrendezett osztást.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!