Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vásárhelyi cukrász tanuló aranyéremmel tért haza Budapestről

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola végzős cukrász tanulója, Koncz Kitti aranyéremmel és különdíjakkal tért haza a március 5-én Budapesten rendezett Pataki János Emlékversenyről, tájékoztatta szerkesztőségünket az oktatási intézmény.  

A Magyar Cukrász Ipartestület által rendezett megmérettetés célja a magyar cukrászok kiemelkedő képességének és teljesítményének, valamint a cukrászművészet újdonságainak széleskörű bemutatása, továbbá az, hogy lendületet kapjon a fiatal cukrászgeneráció. 

Az ország legrangosabbnak tartott cukrászati versenye előtt Kitti egy hónapig gyakorolt, felkészítő oktatója Bereczkiné Palócz Gyöngyi segítségével, tervezte a kompozíciót, majd az indulás előtti három napban megfeszített munkával készítette elő karamell alkotását. A „Harmónia” címet viselő cukorszobrot a vízi világ ihlette, amelynek készítése során négyféle technikával dolgozott. Így jöttek létre az üreges, szálasított, öntött és fújt részletek.  

  • image-3
  • image-2

Koncz Kitti elhivatott cukrásztanuló, aki mindig a tökéletességre törekszik, kedveli a kihívásokat, tudatosan tervezi az életét és a pályáját. Szeretne leérettségizni a szakmai vizsga után és további cukrászversenyeken részt venni – árulta el róla oktatója, Bereczkiné Palócz Gyöngyi. 

Kitti „Tanuló artisztika” kategóriában aranyérmet nyert, valamint a legmagasabb pontszámot elérő versenyzőnek járó különdíjat is hazahozhatta: a Magyar Zeelandia Kft. alapanyagokat és cukrászati eszközöket tartalmazó ajándékcsomagját. Ezeken felül a König-Units Kft. különdíját is megkapta.

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!