Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szúnyoggyérítést végeznek az önkormányzat megbízásából a városban

A tervek szerint 2024. április 29-én és 30-án (hétfőn és kedden) földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek Hódmezővásárhely belterületén és Mártély Üdülőterületén az önkormányzat megbízásából. A munkálatokat napnyugta után kezdik el.

Az alkalmazott készítmény (Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer) a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik, áll a tájékoztatóban.

Azt javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján gyűjtsék össze vagy takarják le.

A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

A szúnyoggyérítést Kártevőmester Kft. végzi.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!