Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Száz százalékos eredményéért ismét Zöld Óvoda címet kapott a vásárhelyi kisdedóvó

Három évre ismét megkapta a zöld óvoda címet a vásárhelyi Szabadság téri óvoda, az ott zajló immár országos hírnévnek örvendő környezetvédelmi nevelés elismeréseként.

Az egyik elismerést a másik után nyeri el a Szabadság téri óvoda, az ott zajló környezetvédelmi nevelési programjának köszönhetően. A Klímanócskákról elhíresült oviprogramot jelölték már nemrégiben környezetvédelmi Oscar-díjra, az 1. helyezést érte el az Európai Hulladékcsökkentési Héten, s korábban is számos elismerést kapott.

Az elismerést már korábban is elnyerték

Bozókiné Szabó Ildikó óvónő, a vásárhelyi Klímanócskák program szakmai vezetője, mesterpedagógus elárulta: másodjára vettek részt a Zöld Óvoda minősítésen, s a Szabadság téri óvoda 100 százalékot teljesített. – Ezért újból, három éven át viselhetjük a Zöld Óvoda címet is. Ez azért nagyon fontos számunkra, mert ez egy olyan minisztériumi minősítés, mely során háromévente nézik, hogy az óvoda nem csak a környezetvédelemmel foglalkozik, de hogy a gyerekek – életkoruknak megfelelően a különféle tevékenységek során hogyan tudják feldolgozni az élményeiket – mondta.

A rangos díj odaítélésekor azt is számba vették, hogyan épül bele a környezetvédelem az óvoda életébe, milyen eszközökkel biztosítják ezt a gyerekeknek.

– Ehhez a programhoz nagyok sok óvoda csatlakozott már, a mi számunkra azért fontos, mert ez egy szakmai megmérettetés, s az elnyert díj megerősíti, hogy jó úton haladunk – tette hozzá.

A gyerekek egyébként hetek óta készülnek a Vízimanók programmal, melyen a Zöld Óvoda minősítést is ünnepelni fogják, kísérletekkel, játékokkal és közös családi programokkal.

A Vízimanók foglalkozáson egyébként a Klímanócskák és a Süni csoport tagjai közös műsort adtak, majd festettek, ollóval vágtak ki vízi élőlényeket és mindenféle, a természettel kapcsolatos játékot játszottak.

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!