Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nagyot nőtt a külföldi vendégek száma

2023 decemberében a turisztikai szálláshelyeken 1,1 millió vendég 2,7 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 16, a vendégéjszakáké 13%-kal magasabb volt az egy évvel korábbinál – közölte a KSH kedden.

A decemberi vendégéjszakák 73%-át a kereskedelmi szálláshelyek adták, ahol a forgalom 11%-kal volt nagyobb az előző évinél. A magán- és egyéb szálláshelyeken 19%-kal több vendégéjszakát regisztráltak, mint egy évvel korábban. A két legnépszerűbb turisztikai térségben, a Balaton és a Mátra–Bükk turisztikai szálláshelyein a belföldivendég-éjszakák 20, illetve 12%-át regisztrálták, Budapest részesedése 16% volt.

A belföldi vendégek száma 11, a vendégéjszakáké 8,3%-kal nőtt az előző év azonos hónapjához képest. A külföldi vendégek száma 22, a vendégéjszakáké 17%-kal emelkedett az előző év azonos hónapjához viszonyítva.

A külföldivendég-éjszakák 76%-át Budapest turisztikai szálláshelyein regisztrálták, a legnépszerűbb turisztikai térségek pedig a Balaton, Debrecen és térsége, valamint Bük–Sárvár voltak, 3,2, illetve 3,1 és 3,0%-os részesedéssel.

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!