Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Továbbra is veretlen hazai pályán a Kosársuli

2023 első Hódtói Sportcsarnokban lejátszott bajnokiján a Dunaharasztit fogadta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 16. fordulójában. Vuk Pavlovic csapata kiváló első félidővel magabiztosan győzött a szépszámú közönség előtt, így továbbra is őrzi hazai veretlenségét – számolt be róla a csapat.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Dunaharaszti MTK 67-49 (20-15, 17-7, 15-13, 15-14)
NB I/B Zöld csoport, 16. forduló. Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: dr. Oláh, Borgula, Drenyovszki

Kosársuli: Varga Á. 6/3, Pinnyey 8/6, Balogh 5/3, Varga Z. 13/9, Kelemen 14/12
Cserék: Karsai -, Bálint.11/6, Knyur 8/3, Bősz -, Kass 2, Megyesi –
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

DMTK: Mészáros 2, Fekete 5/3, Imolay 9, Joó 4, dr. Franczva 6
Cserék: Burai 5/3, Boinitzer 17, Szatmári -, Simonics 1, Kerti –
Vezetőedző: Ughy Albert

Vuk Pavlovic: ,,Nagyon fizikális mérkőzés volt. A Dunaharaszti is nagyrészt alacsony szerkezetű csapattal volt fent, ez mind a két csapatnak nehézséget okozott, nagyon sok váltás volt és csak egyéni játékkal tudtuk egymást támadni. Sok besegítés és fault volt, talán ebből mi jöttünk ki jobban, illetve megtaláltuk a passzlehetőségeket, szép akciókkal ment körbe a labda. Végre jó százalékkal dobtuk a hármast, jobbal is, mint a büntetőket, ha azokat is jó százalékkal dobtuk volna, még magabiztosan nyerhettünk volna. Elégedett vagyok a csapattal, 22 pontot kaptunk az első félidőben, talán minden edzőnek ez az álma. Gratulálok a csapatomnak és sok sikert kívánok a Dunaharasztinak a folytatásra!”

Ughy Albert: ,,Borzasztó mérkőzés volt, mindkét csapat mélyen a tudása alatt játszott. Méltatlannak tartom, hogy csapatonként néhány játékos akar csak kosárlabdázni. Ez a mai mérkőzés egy társadalmi lenyomat volt, hogy embereknek milyen a hozzáállása ahhoz, amit elvileg szeretnie kellene. Szakmailag értékelhetetlen volt ez az egész, gratulálni esetleg a győzelemhez lehet a hazai csapatnak.”

Az U20-asok is győzni tudtak, méghozzá egy végletekig kiélezett csatában: 73-72-re verték a DMTK-Zsíros Akadémiát, így közel kerültek a második helyhez is. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!