Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Bankszünnap lesz az Erste vásárhelyi fiókjában

Négy napon át, december 1-től, azaz csütörtöktől.

December 1. 22 óra és december 4. 24 óra között között bankszünnapot tart az Erste, emiatt változások lesznek szolgáltatásaikban – olvasható a bank honlapján.

A bankszünnap oka, hogy az Erste Bank megvásárolta a magyarországi Commerzbank Zrt. részvényeit és ebben az időszakban veszi át ügyfeleit és portfólióját. Ez jelentős informatikai munkával jár az Erste Bank rendszereiben.

A pénzintézet már korábban közleményben jelezte, hogy december elsejével átveszi a Commerzbank Zrt. ügyfeleit, és az átvétel miatt szolgáltatásai korlátozottan lesznek elérhetőek december elején.

A Commerzbank Zrt. ügyfelei november utolsó napján már néhány szolgáltatást korlátozottan érhetnek csak el, december elsején és másodikán pedig nem lesz módjuk tranzakciókat végrehajtani. Ezt követően december 4-én éjfélig az elektronikus csatornákat sem tudják majd elérni, illetve november 30-án délután hat óra után régi vállalati kártyáikat sem tudják majd használni.

Commerzbank Zrt. ügyfeleinek új, Erste Bank Hungary-s vállalati kártyáit december 2-án a délutáni órákban aktiválják, azok ezt követően használhatóak lesznek vásárlásra és készpénzfelvételre is.

A beérkező utalásokat az Erste Bank Hungary a bankszünnap idején is fogadja és jóváírja, azokat december 5-én láthatják majd az ügyfelek. Az Erste Bank Hungary fiókjai december 2-án, pénteken zárva tartanak, és a cég bankszünnapot tart az ezt követő hétvégén is.

Az Erste Bank Hungary lakossági ügyfeleinél az online szolgáltatásokat ez nem érinti jelentősebben, egyebek között a nem azonnali és a csoportos átutalásoknál, a deviza-konverziók esetében számíthatnak a megszokottnál lassabb teljesülésre.

A vállalati ügyfelek esetében a bankszünnapok idején az online csatornák sem lesznek elérhetőek, a kártyák azonban vásárlásra és készpénzfelvételre is használhatóak lesznek.

December 5-től a Commerzbank Zrt. egykori és az Erste Bank Hungary minden ügyfele korlátozások nélkül éri el az Erste Bank Hungary megszokott szolgáltatási kínálatát.

A bank azt javasolja vállalati ügyfeleinek, hogy a december elejére tervezett utalásokat (így például a munkabérek kifizetését) december elsején 16 óráig indítsák el, hogy azok még aznap teljesüljenek.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!