Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vásárhelyen is tiltakoztak az oktatás helyzete miatt

Valamivel több mint 100 tanár, diák és szülő alkotott élő láncot csütörtökön késő délután a Kossuth téren tiltakozásul a közoktatásban tapasztalható tarthatatlan helyzet miatt.   

Civilek, illetve pedagógus szakszervezetek szervezésében több városban tartottak csütörtökön délután egyidőben demonstrációt az oktatásért és a pedagógusok vegzálása ellen. Hódmezővásárhelyen a Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanárainak szervezésében a Kossuth téren tiltakoztak a közoktatás egyre tarthatatlanabb helyzete ellen. Szemán Ákos főszervező elmondta, hogy jól működő, értékálló közoktatást szeretnének, ezért hívták a kollégákat, szülőket és a diákokat a város központi terére.

A téren összegyűlt diákok szerint teljes reformra szorul a közoktatás. Egyikük, a végzős Szántó Mihály azt mondta: „Leginkább azt látjuk a tanárokon, hogy nagyon le vannak terhelve, és őket támogatva jövünk ki ide legtöbben.” Bodzsár Mihály, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanára pedig szóvá tette, hogy a kormány semmit sem tesz a probléma megoldása érdekében, sőt az ország első embere egyértelművé tette, hogy a foci vb jobban érdekli, mint a pedagógusok tiltakozása.

Kört formáltak az élőlánc résztvevői. Fotó: Miskolczi Tamás

A mintegy 110 résztvevő a téren kört alkotott, és minden eszközzel világított, amivel csak tudott. Abban bíztak, hogy ha nem is a Holdról, de Budapestről legalább látják a kormány illetékesei, hogy vidéken is kétségbe ejtő az oktatás helyzete. A demonstrációk sora pénteken is folytatódott az országban, így például több tanár sztrájkba lépett. Információink szerint Hódmezővásárhelyen is voltak olyan pedagógusok, akik tiltakozásuk jeleként nem vették fel a munkát péntek reggel.  

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!