Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Újraélesztést tanultak a corvinos diákok

Kilenc osztálynyi diák végezte el a tanfolyamot.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola egészségnevelési programjának fontos része, hogy gyakorlatias szemlélettel, tevékenység-központú tanulási helyzetek révén is formálja diákjai egészségtudatos szemléletét. Timárné Berta Adrien – a testnevelés munkaközösség vezetője – évek óta szervezője, irányítója ennek a fontos nevelési-oktatási területnek.

A közelmúltban a Corvin diákjai oktatóik kíséretében, részt vettek az EVP szervezésében megvalósuló városi Egészségkerékpározáson – amely esemény az emlőrák-szűrés fontosságára hívja fel a figyelmet–, október 21-én pedig egy fiatalok számára szervezett újraélesztési tanfolyamon is gyakorlatra tehettek szert az érdeklődők.

Október 16-a, az Újraélesztés világnapja kapcsán látogatott el az intézménybe Bitó Zoltán, a hódmezővásárhelyi Kovács-Küry Időskorúak Otthona vezető ápolója. Bitó Zoltán korábban a Corvin tanulója volt, testnevelője pedig Timárné Berta Adrien.

Amikor Bitó Zoltánt kérdeztük a corvinos testnevelés óráiról, először a sok futás és a foci jutott eszébe, de hangsúlyozta, hogy mindig része volt a foglalkozásoknak valamilyen egészséget érintő prevenciós beszélgetés vagy akár szakember által tartott előadás.

– Ez az iskola mindig is gyakorlatias szemléletű volt, ez az erőssége szerintem – fogalmazott a régi tanítvány. Bitó Zoltán évek óta visszajár egykori iskolájába, hogy az újraélesztés technikáját megtanítsa a fiatalabb generációnak. A mostani alkalommal kilenc osztály tanulói sajátíthatták el ezeket az ismereteket.

Bitó Zoltán és Timárné Berta Adrien egyaránt azt vallják, hogy az élet minden területén nélkülözhetetlen tudásról van szó, hiszen a családban, munkahelyen, edzésen vagy a fiatalok bármely más közösségeiben szükség lehet rá.

Az egészségtudatosság része az egymás iránti felelősségvállalás, segítségnyújtás, a szemléletformáló kampányokban való részvétel, mint például a véradás, amelyet márciusra tervez az intézmény. Mindezt azok a szakemberek segítik, akik személyes küldetésüknek tekintik, hogy a fiatalok, saját tapasztalataik révén elkötelezetté váljanak a fizikai és mentális egészség mellett – írta beszámolójában az iskola.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!