Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Életet mentett a szentesi tűzoltó

Balázs Csaba tűzoltószázados egy tavaly decemberi autóbaleset sérültjének újraélesztéséért kapta meg a Hősies Helytállásért elismerést Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgatótól.

Elsőtiszti kinevezéseket, valamint Hősies Helytállásért odaítélt elismeréseket adott át az országos katasztrófavédelmi főigazgató február 27-én Budapesten. Az ünnepségen több, Csongrád-Csanád vármegyei tűzoltó is átvehette kinevezési okmányait.

Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató március 1-jei hatállyal kinevezte tűzoltóőrnaggyá a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Fülöp Gábor tűzoltó törzszászlóst. 

A főigazgató március 1-jei hatállyal kinevezte tűzoltószázadossá a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Csiszár Mária Magdolnát, kinevezte tűzoltó főhadnaggyá a Csongrád-Csanád vármegyébe Jernei Tamás tűzoltó főtörzsőrmestert. 

Az ünnepi rendezvényen a dokumentumok átvétele után a frissen kinevezett tisztek fogadalmat tettek, majd a főigazgató elismeréseket adott át. 

Az ünnepségen Hősies helytállásért elismerésben részesült Balázs Csaba tűzoltó százados, a szentesi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka. Ő egy balesetet szenvedett autó sofőrjének életét mentette meg még tavaly december 12-én, amikor balesethez riasztották a szentesi hivatásos tűzoltókat, miután villanyoszlopnak hajtott egy autó. A gépjármű sofőrje rosszul lett, eszméletét veszítette, légzése és keringése is leállt. Balázs Csaba, a hivatásos egység parancsnoka megkezdte az újraélesztést, amelyet a mentők kiérkezését követően velük egyeztetve is folytatott. A gyors és szakszerű elsősegélynyújtással sikerült a beteg légzését, valamint keringését stabilizálni. A sérültet súlyos, életveszélyes állapotban, de stabil életfunkciókkal szállították kórházba.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!