Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kiderült, Szeged helyett Budapesten avatják a határvadászokat és Orbán Viktor is ott lesz

Igaz, hogy nem Szegeden és péntek reggel, de megtartják az ünnepséget a határvadász ezred megalakulása alkalmából – derül ki az MTI agendájából, vette észre a hvg.hu.

Az új helyszín Budapest X. kerülete, a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti központja, az időpont pedig csütörtök 10 óra. A tervek szerint Orbán Viktor mond majd beszédet.

Hétfőn derült ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Kövér László házelnök és Pintér Sándor belügyminiszter társaságában Szegedre látogat pénteken, ahol részt vesz ötszáz határvadász ünnepélyes eskütételén. Mindez óriási lezárásokat jelentette volna a szegedi belvárosban. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke erre úgy reagált, hogy hírlapi kacsa. Pedig Botka László még az esemény meghívóját is bemutatta, amin minden úgy szerepelt, ahogy az a hét elején tudni lehetett.

Rácz Attila, a Szegedi Városkép Piac Kft. ügyvezetője kedden közölte, a rendőrség képviselője szóban érdeklődött náluk, hogy le szeretnék mondani a rendezvényt és mi ennek a menete. Rácz Attila szerdán aztán azt közölte a Szeged.hu-val, hogy délelőtt telefonon hívták őket a rendőrségről, és megerősítették, hogy a korábbi megkeresés tárgytalan, a rendezvényt nem tartják meg. Írásos megerősítés nem lesz a rendőrség részéről, csak a szóbeli, vagyis a telefonban elmondott.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!