Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Már határvadász eskütétel sem lesz – legalábbis nem akkor vagy nem ott

Először jött volna Orbán Viktor, aztán kiderült, hogy nem, végül a határvadászok eskütétele nem ott, nem akkor, nem úgy lesz, mint ahogy azt eredetileg gondolták.

Lassan már egy saga válik a történetből. A szeged.hu azt írja, hogy szeptember 2-án érkezett a Szegedi Városkép és Piac Kft.-hez egy igénybejelentés a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságtól, hogy szeptember 9-én, pénteken 10 órától ötszáz határvadász ünnepélyes eskütételét rendeznék meg a Móra Ferenc Múzeum előtti területen. Ezt a levelet Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester

Rácz Attila, a Városkép ügyvezető igazgatója ezt engedélyezte volna, ám ma délután a rendőrség képviselője szóban érdeklődött a társaságnál, hogy le szeretnék mondani a rendezvényt, érdeklődött ennek menetéről. Ehhez elég egy e-mail, kapták a választ Rácz Attila elmondása alapján.

Először Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnökének nyilatkozata látott napvilágot a mai napon, miszerint a miniszterelnök nem jön Szegedre, aztán az, hogy egyébként sem tudják az esemény helyét és idejét (ezt már nem Havasi írta meg). A szeged.hu ezzel kapcsolatban azt írja, hogy amikor tegnap ők az útlezárásokat egy rendőrségi levél alapján írták, amit a Szegedi Közlekedési Kft.-nek küldött el a Szegedi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya.

Most tehát úgy tűnik, mindez semmis, és lehet, mégsem kell attól tartani, hogy egy munkanap Szeged teljes belvárosát lezárják. Persze, jöhet még csavar a történetben.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!