Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Fejbe verte a kertje alatt elhaladó illegális határsértőt

A férfi éjszaka egy méteres akácfa karóval ment megnézni, miért ugatnak a kutyák, majd amikor meglátta a tanyától távolodó határsértőket, utánuk eredt, s kétszer is fejbe verte az egyiküket. Most emeltek ellene vádat. Fotó: ügyészség.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy akácfa karóval bántalmazott egy marokkói sértettet tavaly ősszel.

A vádirat szerint a vádlott egy megyebeli kistelepülés határában, egy tanyán lakik élettársával. Tavaly november 15-én az éjszakát a vádlott apja is náluk töltötte. Másnapra virradóra, fél 3 körüli időpontban a férfiak arra lettek figyelmesek, hogy az udvaron tartott kutyák hevesen ugatni kezdenek, valamint az ingatlan kapuját valakik megrángatták. Mivel korábban a vádlott több alkalommal észlelte, hogy illegális határsértők haladnak el ingatlana közelében, egy méteres akácfa karót magához véve indult el körülnézni.

A telkéről kiérve meglátta, hogy a kutyáktól és tőle megriadt személyek a tanyája melletti erdős terület felé távolodnak. A férfi utánuk indult, majd a hátul haladó, alapbetegsége folytán sántító sértett mögé került, akit, miután felé fordult, a karóval kétszer, nagy erővel, a fején megütött. Az ütések következtében összeeső, életveszélyes sérüléseket szenvedő sértetthez a vádlott kérésére az édesapja hívott mentőt.

A vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó test sértés bűntettének elkövetésével vádolja.

Az elkövető bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni – közölte az ügyészség.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!