Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Automata árnyékolókkal védik a bölcsiseket

Az Oldalkosár utcai Apró-talpak Bölcsődében automata napellenző rendszert szereltek fel, hogy védjék a kicsiket a nagy melegben a napsütéstől. Az öt új napvitorla az udvaron játszó gyermekeknek is védelmet biztosít a káros UV sugárzástól, valamint a csoportszobákban is kellemesebb klímát biztosít. A műszaki átadás-átvétel a napokban lezárult, így a kánikulát már árnyékban várhatják a gyerekek. A beruházás 4,2 millió forintból valósult meg.

Brujmann Krisztina az Egyesített Bölcsődék vezetője portálunknak elmondta, hogy az automatikus árnyékolók az Oldalkosár utcai épület hátsó, később épített részének ablakaira kerültek. Azok a csoportszobák, amelyek keleti, déli és nyugati irányból kapják az erős napsütést, a nagy ablakok miatt hamar felforrósodtak, emiatt nagyon fontos az árnyékolás biztosítása. Ez a napvédelem részben az udvart is védi, így azokat gyerekeket is, akik 9-11 óra között és a délutáni alvás után is kint játszanak.

Márki-Zay Péter polgármester elmondta, hogy mindent megtesznek azért, hogy a bölcsődés gyerekek szülei biztonságos helyen tudják a kicsiket. Mára már minden bölcsőde klimatizált, a nagy forróságban ez roppant fontos mind a gyerekeknek, mind a bölcsődei dolgozóknak.

A helyszínen azt is megtudtuk, hogy az automata árnyékolók a fényt is érzékelik, így egyből kinyílnak, amint erősebb fényt érzékelnek. Emellett a szélerősséget is figyeli, amennyiben 30 km/h-s sebességet eléri, autmatikusan összecsukódik, hogy ne rongálódjon.

Brujjmann Krisztina azt is elárulta, hogy a Hódmezővásárhelyi Egyesített Bölcsőde (HEB) alapítványának, „A Bölcsődés Gyermekekért Alapítványnak” gyűjti az adók 1%-át, amelyből idén az oldalkosár utcai bölcsiben is szeretnének létrehozni egy sószobát, somokozóval. (A somokozó a homokozóhoz hasonló, csak homok helyett sót tartalmaz. A gyermekek játék közben belélegzik a sósabb levegőt, így érvényesül jótékony hatása)

A sószoba a Katica bölcsődében a támogatásoknak köszönhetően már elkészült, amelyet új, parajdi és himalájai sótéglával béleltek ki.

Az Alapítvány a befolyt összegekkel hozzájárul a bölcsődés gyermekek játékkészletének bővítéséhez, hogy minél több játékos eszközzel segítsék a gyermekek fejlődését. A levegő frissítéséhez, a légúti megbetegedések csökkentése és elkerülése érdekében aromaterápiás párologtatók kerültek a csoportszobákba.

Ebben az évben is szeretnék folytatni ezt a munkát a sószobával. Ezért ha szeretnék támogatni az alapítványt adójuk 1%-val, mutatjuk az adatokat:

  • Az Alapítvány adószáma: 18453348-1-06
  • Számlaszáma: 10200184 – 28112808 – 00000000 (K&H Bank Zrt.)
  • A közlemény rovatban tüntessék fel, hogy TÁMOGATÁS!

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!