Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Csak két határsértő próbálkozott tegnap Szegednél

A szolgálatot teljesítő rendőrök két határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád vármegyében, Szeged közigazgatási területén. Tornyiszentmiklósnál egy embercsempészt is lefüleltek.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során albán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos – magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt öt embert fogtak el, és embercsempészés miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

Tornyiszentmiklós közigazgatási területén a rendőrök ellenőriztek egy román honosságú személygépkocsit, amit egy román férfi vezetett. A járműben öt, magát indiai állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendőhívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-Főkapitányság.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!