Négyszázezres fizetésért toboroznak határvadászokat Csongrád-Csanádban

Nyolc általánossal is megcsíphető az állás. Fotó: police.hu.

A Készenléti Rendőrség határvadász ezredének felállítása érdekében Csongrád-Csanádban is megkezdődött a toborzás. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság toborzói a múlt pénteken, majd szombaton és vasárnap is dolgoztak. Először Szegeden, Mórahalmon, Csanádpalotán és Apátfalván tájékoztatták az érdeklődőket, majd a XXXII. Nemzetközi Kamionos és Motoros Találkozón és az V. Holdfény Éjszakai Félmaratonon vettek részt, végül Mórahalmon a Országos Kirakodó és Állatvásáron is jártak. A cél, hogy a határvadászokkal kapcsolatban minden tájékoztatást megadjanak az érdeklődőknek. A toborzó körút természetesen a jövő héten is folytatódik – írja a police.hu.

Határvadásznak bárki jelentkezhet, aki magyar állampolgár, a 18 életévét már betöltötte, de fiatalabb az 55 évesnél, büntetlen előéletű, legalább a 8 általánost elvégezte, s elhivatott Magyarország államhatárának őrzésere és a jogellenes migráció megakadályozására.

Első ütemben összesen 2200 fő szerződéses határvadász felvétele, képzése és szolgálatba állítása szükséges a Bács-Kiskun Megyei, a Csongrád-Csanád Megyei, a Békés Megyei, a Hajdú-Bihar Megyei és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei határvadász századok állományába.

Az országos toborzás keretében Toborzási Koordinációs Központot állítottak fel, valamint a Készenléti Rendőrségen belül működő Központi Határvadász Toborzó Iroda mellett a határvadász századok objektumaiban öt helyszínen (Kiskunhalason, Szegeden, Orosházán, Debrecenben és Nyírbátorban) toborzó irodákat hoztunk létre. A toborzásra kijelölt munkatársaink az általános felvilágosítás mellett, közvetlenül keresik meg és személyesen fogadják az érdeklődőket.

A jelentkező már a képzés megkezdésekor alapilletményre jogosult. A szerződéses határvadász illetményén felül szolgálati, idegennyelv-tudási, éjszakai, valamint készenléti pótlékokra és cafeteria-juttatásra is jogosult lesz.

A jogviszony határozott idejű szerződéssel jön létre 3 évre, amely további 3 évre egy alkalommal meghosszabbítható. A felvételi eljárás első szakaszában a fizikai, pszichikai és egészségi vizsgálatok zajlanak majd. A folyamat a Nemzeti Védelmi Szolgálat életvitel ellenőrzésével zárul.

Folyamatosan lehet jelentkezni a 160 órás szerződéses határvadász-képzésre amely a jelentkezők számához igazodóan gördülő rendszerben, ütemezetten indul elsősorban a Készenléti Rendőrség schengeni külső határszakasz mentén található határvadász objektumaiban: Kiskunhalason, Szegeden, Orosházán, Debrecenben és Nyírbátorban.

Minden további tudnivaló itt olvasható.

A határvadászra a rendvédelmi hivatásos állomány más tagjaihoz hasonló jogosultságok érvényesek, a feladataik ellátásához szükséges képzés időtartama alatt 300 000 forint illetményre jogosultak, a határvadász feladatok tényleges megkezdését követően pedig megközelítőleg 400 000 forint illetményre számíthatna – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!