Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Védőnőkkel találkozott a polgármester

Két fontos témakörben tájékoztatta Márki-Zay Péter polgármester ma délelőtt a vásárhelyi védőnőket és a szociális ágazatban dolgozó szakmai vezetőket.

A polgármester személyesen szerette volna elmondani az érintetteknek, hogy Hódmezővásárhely testületének döntése értelmében a város kilép a kistérségi társulásból. Márki-Zay Péter kihangsúlyozta, hogy a Kapcsolat-központ fontos a városnak, a mindennapi munkáját a vásárhelyi kollégáknak ez nem érinti.

A döntést azzal indokolta, hogy több mint 20 millió forintot spórolna meg így a város, valamint nem kellene átvállalnia a fizetésképtelen települések helyett a terheket – példaként megemlítette, hogy Mindszent mintegy 30 millió forinttal tartozik 2020-as évből. Másrészt sikerült tisztázni azt is, hogy Márki-Zay Péter miniszterelnökjelöltként nem leépíteni, hanem fejleszteni szerette volna a védőnői hálózatot, akiknek különösen fontos szerepe lenne a szoptatási tanácsadásban, a szülés utáni depresszió felismerésében és a kismamák kezeléshez juttatásában, valamint arra is volt már elképzelés, hogy az amúgy számos – az élet sötétebb oldalát is nap mint nap megtapasztaló védőnőket hogyan lehetne megvédeni a kiégéstől, hogy mindenképpen fizetéseket kellene emelni – mint a szociális és egészségügyi ágazatban mindenhol.

Ehhez képest az elmúlt napokban a sajtó ennek a teljesen ellenkezőjét állította. A polgármester viccesen megjegyezte, nem csak a Fidesz-média hazugságai ellen kell küzdenie. Márki-Zay Péter elmondta, hogy az ellenzék egészségügyi programját felesége egy munkacsoport tagjaként segítette, akit feminista aktivisták és szakemberek kértek fel erre a feladatra. A találkozó után Bálint Gabriella igazgató asszony megmutatta a Kovács-Küry Idősek Otthonában azokat a beltéri felújításokat, amelyeket a Covid-helyzet miatt eddig nem lehetett megtekinteni. A nemrégiben befejeződött energetikai felújítás mentén sikerült az idősotthonban a valódi rezsicsökkentést elérni, a számítások szerint a rezsire így 77%-al kevesebbet kell fordítani.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!