Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Lakásügyben keresték fel ma a legtöbben a vásárhelyi polgármestert

Tizenhárman jelentkeztek be Márki-Zay Péter ma délelőtti húsvét előtti fogadóórájára. Zömük lakhatási és szociális ügyekben kért segítséget.

Még egy mindszenti is akadt a Márki-Zay Péter városházán tartott fogadóóráján. A többiek, azonban vásárhelyiek voltak, s kérték a városvezető segítségét különféle ügyeikben.

– Általában a hónap utolsó keddje délelőttjén tartok fogadóórát, majd tizenhárman kerestek fel. A legtöbben szociális kérelemmel. Akinek tudunk, annak természetesen segítünk. A város egy évben általában négy alkalommal tud segíteni a rászorultakon, a nehéz helyzetük igazolása után. Lakáskérelem a második leggyakoribb kérés. A város átlátható pályázati rendszert működtet, melyet most egészítettünk ki a fecskelakásokkal. Ezt is a figyelmébe ajánlottuk azoknak, akiknél szóba jöhet ez. A szociális mellett meglévő piaci alapú bérlakások esetében pedig azok kaphatják meg, akik a legjobb bérleti díjat ajánlják fel a pályázatukban. Olyan is felkeresett lakhatási problémával, aki mindszenti illetőségű, nincs Vásárhelyen bejelentett lakhelye. Rajta sajnos nem tudunk segíteni, csak vásárhelyi lakosnak. Piaci alapú bérlakásra csak az pályázhat aki legalább egy éve, szociális bérlakásra legalább három éve a városban él – sorolta az ügyeket Márki-Zay Péter polgármester.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!