Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vásárhelyi Kosársuli: dupla győzelem Bonyhádon

Előzetesen nem tűnt egyszerű feladatnak a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőtt csapatának Tolna megyei kiruccanása. Nem is volt az, ám mind a fiatalok, mind a felnőttek értékes győzelemmel gazdagodtak, a nagyok ráadásul egyik közvetlen riválisukat verték meg.

Az U20-asok 5 győzelemmel és 1 vereséggel álltak, és a csapat honlapjának beszámolója szerint egy percnyi esélyt sem hagytak a hazaiaknak és 6-0-ás kezdés után végig őrizték az előnyt az első negyedben, a félidőre pedig abszolút eldőltek a lényegi dolgok (57-34). A hazaiak csak az utolsó negyedben tudtak kozmetikázni az eredményen, így alakult ki a 90-73-as vásárhelyi győzelem, amivel az U20-asok az Újpest és az Óbuda mögött a Zöld Csoport 3. helyén állnak.

A felnőttek között a bonyhádiak hazai pályán veszélyesnek számítottak, ám Tóth Tamás legénysége nem ijedt meg, és az első félidőben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A vásárhelyi henger a 3. negyedben indult be, a bonyhádiaknál jöttek a hibák és az eladott labdák, míg a Kosársuli-támadójáték gördülékenyen, gond nélkül működött. A kiváló harmadik játékrész után az is belefért, hogy a záró játékrészt ismét a hazaiak nyerték, de ez a végső Kosársuli sikert már nem veszélyeztette, mert mindig akadt egy olyan jó megoldás, ami megakadályozta, hogy a hazaiak veszélyesen közel férkőzzenek.

NB I/B Zöld csoport, 10. forduló: Atomerőmű KSE Bonyhád-Vásárhelyi Kosársuli 79-86 (18-17, 23-28, 21-30, 17-11) 
Bonyhád, zárt kapuk mögött. Vezette: Horváth, Reisz, Mintál   

Bonyhád: Gébert 14/3, Heimann 3/3, Baki 12, Tömösváry 15, Dorogi 20/3 Cserék: Somogyfoki 11/3, Sebestyén 2, Renkecz 2, Zsók -Vezetőedző: Morgen Frigyes 
Kosársuli: Molnár 20/3, Varga Á. 10, Béres 7/3, Pavlovic 6, Bálint 13 Cserék: Varga Z. 16/6, Acimovic 6, Rostás -, Bodócsi 8/6 Vezetőedző: Tóth Tamás

A Kosársuli a 5. helyen áll, holtversenyben a Pápával, csak rosszabb kosárkülönbséggel mögéjük szorulva, de a Cegléd, Újpest kettős, valamint a koronavírus-járvány miatt eddig mindössze négy meccset játszó, listavezető Óbuda is látótávon belül van.

Tóth TamásFizikális, kiélezett rangadót vívtunk egy utolsó percig küzdő Bonyhád ellen. Az első három negyedben erőn felül teljesítettünk, szenzációsan játszottunk. A végére picit elfogyott az erőnk, de volt tartása a társaságnak, mindig hozott valaki új impulzust a pályára. Büszke vagyok a csapatomra, mert kitette a szívét a parkettre, óriási meló van ebben a győzelemben! Sok sikert kívánok a bonyhádi csapatnak, nem sok vereségük lesz itthon!

A csapat legközelebb az Újpestet fogadja december 5-én. Az Újpest a felnőttek között a tabella 3., az U20-asok között az 1. helyen áll.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!