Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vak nőt fosztott ki a 27 éves férfi – videóval

Úgy tett, mintha segíteni akarna neki, de csak ellopta a telefonját.

A vádirat szerint a vádlott még tavaly október 27-én késő délután, egy budapesti bevásárlóközpontban megszólított egy vak nőt, és megkérdezte, hogy segíthet-e neki valamiben. Ő elmondta, hogy a laptopját szeretné feltölteni, ezért töltőállomást keres, a férfi pedig felajánlotta a segítségét.

A férfi ezután a bevásárlóközpont étterem részéhez kísérte a nőt, aki letette a táskáját egy székre, majd elővette a laptopját, amelyet tölteni szeretett volna. A férfi ekkor a nyitott táskából – kihasználva a sértett bűncselekmény elhárítására képtelen állapotát – kivette a vak nő mintegy 50 ezer forint értékű mobiltelefonját, majd azzal együtt távozott a helyszínről.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az elkövetőt, mint többszörös visszaesőt, kifosztás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A férfi jelenleg is letartóztatásban van.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen az látható, ahogyan az étterem részhez kíséri a nőt, majd azt a látszatot kelti, hogy segít a laptopot töltőre tenni. Ezalatt veszi ki a táskából a sértett telefonját, majd elhagyja a helyszínt.

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!