Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

2023. március első fele: Árendás és taekwondos sikerek, ezren a cégek piacán

Sok minden történt ebben az esztendőben Vásárhelyen, éppen úgy, ahogy az országban, mely a mi életünket is befolyásolja. Hogy el ne felejtsük, idézzük hát fel, hogy melyek voltak ezek Vásárhely kulturális és sportéletében 2023 márciusának első felében.

Az Árendás Néptáncegyüttes tizenöt pár, azaz harminc táncosa adott műsort a fővárosi Eiffel Műhelyházban megrendezett Ifjúsági Néptáncantológián, öregbítve Vásárhely jó hírét.

A párkapcsolatok szépségeit és nehézségeit teszi nagyító alá legújabb szerelmes költeményeiben Diószegi Szabó Pál. A vásárhelyi költőnek megjelent a 6. verseskötete, ebben az érzelmek széles tárházát vonultatta fel, ezért Hegymagasság, tengermély címet kapta a keleti filozófiát és a nyugati értékrendet egységesítő könyv.

Vásárhelyi taekwondosok érmeket nyertek az év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwondo eseményét, a 2023. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságán.

Nyolcadikos, kilencedikes és tizedikes diákoknak rendezte meg a Cégek piaca pályaorientációs rendezvényét a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum. A Balogh Imsi Sportcsarnokban egy tűt nem lehetett volna leejteni. Majd ezer diák vett részt a rendezvényen.

A 1848-49-es forradalom és szabadságharc nemzeti ünnepéhez közeledvén március 13-án a Cseresnyés kollégisták jelképesen ellátogattak a Pilvax kávéházba, melynek a vásárhelyi ifjúsági klub adott otthont. A GAME OF SCHOOLS elnevezésű több fordulós tematikus vetélkedősorozat első állomásán a márciusi ifjakra emlékezve elevenítették fel a tananyaghoz kapcsolódó tudásunkat.

A Cseresnyés Kollégium diákjai végül a dobogó második fokára állhattak fel, melyhez ezúttal is szívből gratulálunk. A 2. helyezett csapat tagjai voltak: Balog Noémi, Halász Kamilla, Fülöp Tamás és Fazekas Zoltán.

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!