Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay is üzent Székelyudvarhely vezetőjének a tegnapi tragédia miatt

Hétfő délután összeomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának egy része. A tragédia során egy 17 éves fiú életét vesztette, három lány megsebesült, az egyikük válságos állapotban van. A szomorú eset miatt Márki-Zay Péter is együttérzéséről biztosította Gálfi Árpádot, a város polgármesterét. Emlékeztetőül: Székelyudvarhely az az erdélyi település, amellyel Vásárhelynek ugyan nincs hivatalos testvérvárosi kapcsolata, ennek ellenére baráti kötelék van a két város között, az idei Szent István-napok keretében is vendégül látott Vásárhely egy székelyudvarhelyi delegációt.

– Együttérzésemről biztosítottam Gálfi Árpádot, Székelyudvarhely polgármesterét, azt követően, hogy hétfőn délután összedőlt a Tamási Áron Gimnázium kollégiumának egy része. Osztozunk a gyászoló család és barátok fájdalmában – írta Márki-Zay Péter polgármester.

A Hargita Népének nyilatkozó egyik nevelőnő részletezte a baleset pillanatát. Beszámolója szerint beomlottak a 63, 65, 67, 68-as emeleti szobák, maguk alá temetve az alattuk levőket.

A diákok arról számoltak be, hogy néhány napja, mióta megkezdődtek a munkálatok az épület közvetlen szomszédságában, a bentlakás falain repedések jelentek meg, majd azok egyre nagyobbakká váltak, és azt is érzékelték, hogy “az épület mozog” – számolt be a tragédiáról a Transtelex.

(Forrás: Facebook/Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata)

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!