Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szerszámnyéllel fenyegette a rendőröket – videó

A húszas éveiben járó férfi akkor ért az étteremhez, amikor a tömegverekedésről kapott bejelentés miatt a rendőrök elküldték, de visszament egy szerszámnyéllel a kezében. Egy másik fiatal az ingét letépve verekedni hívta a rendőröket.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bíróság elé állította a felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettét elkövető jászsági unokatestvéreket.

A vádirat szerint a rendőrök október 14-én, hajnalban, egy jászsági településen található étteremnél jelentek meg, ahonnan tömegverekedésről érkezett bejelentés. A járőrökkel egyszerre érkezett autójával egy húszas éveiben járó férfi is, aki feldúlt állapotban indult az étterem felé. A rendőrök feltartóztatták a férfit, aki visszament a gépkocsijához és abból egy 70 centiméter hosszúságú szerszámnyelet vett elő, amit a kezében fogva fenyegetően újra elindult az étterem felé, miközben hangosan szitkozódott.

A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy álljon meg, ő azonban támadóan, trágárkodva feléjük indult a szerszámnyéllel a kezében, amit csak akkor dobott el, amikor az egyik járőr a szolgálati fegyverét tűzkész állapotba helyezte. Az elkövető a rendőr névtábláját leolvasva közölte, hogy megkeresi és kicsinálja a családjával együtt, majd felhívott valakit és azt kiabálta a telefonba, hogy a megnevezett járőrt „meg kell majd ölni!”.

Időközben az étteremhez ért egy másik fiatal férfi is, aki szintén agresszívan fellépve az intézkedő rendőrökkel szemben elkezdte az ingét letépni magáról és verekedésre hívta fel a hivatalos személyeket, miközben szidalmazta őket.

Az ittas állapotban lévő elkövetők ellenállását a kiérkező rendőri erősítés törte meg.

A nyomozó ügyészség a szerszámnyéllel fenyegetődző – és bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló – gyanúsítottat és a többszörösen büntetett előéletű – letartóztatásban lévő – társát gyorsított eljárásban a mai napon a Jászberényi Járásbíróság elé állította és indítványozta, hogy a bíróság ítélje mindkét terheltet végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre.

A férfiak terhére rótt minősített hivatalos személy elleni erőszak bűntettét a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Az elkövetést kamerafelvétel rögzítette. 

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!