Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nyílt nap a Bethlenben

 Több száz diák volt kíváncsi arra, hogy milyen lehet Bethlenesnek lenni. Az intézményben hétfőn nyílt napra várták azokat a diákokat, akik 4 vagy 8 évfolyamos tanulmányaikat a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban tervezik majd elkezdeni. Az érdeklődők beülhettek a tanórákra, bepillanthattak az iskola falai között zajló oktató munkába és közösségi életbe is, de a tanároktól is kérdezhettek. Így mindenki pontos képet kaphatott arról, hogy milyen is Bethlenesnek lenni.

Pozitív volt az első benyomása a Bethlen Gábor Református Gimnáziumról Májer Károlynak, aki legfőképpen a történelem és az informatikai iránt érdeklődött az iskola hétfői nyíltnapján. A rendezvényen az intézmény teljes képzési kínálatába betekinthettek az érdeklődők, beülhettek a tanórákra, kérdezhettek a pedagógusoktól.

Kádárné Zsoldos Edit a Bethlen Gábor Református Gimnázium igazgató-helyettese a Vásárhelyi Televíziónak elmondta: ,,Kínálatunkból adunk egy olyan betekintési lehetőséget, amivel eldöntheti a dikákok, hogy szimpatikus-e nekik ez a képzési mód. Itt a 4 és a 8 évfolyamos képzések esetében is emelt szintű érettségire készítünk fel. Mindezt azért, hogy a továbbtanulási esélyeik magasabbak legyenek. Magasabb szintű tudás, mélyebb ismeretek.,,

Több száz diák vett részt a nyílt napon, Vásárhelyről és a környékbeli településekről is érkeztek érdeklődők. Olyanok is kíváncsiak voltak a Bethlenben zajló oktatói munkára, akik még nem állnak a továbbtanulás küszöbén. Egy a Kertvárosi Katolikus Általános Iskolába járó hetedikes elmondta, hogy időben szeretnének tájékozódni, ezért informálódnak a környékbeli gimnáziumokban.

A tanórák mellett felvételi tájékoztatót is tartottak, de szerdán a Bethlenben zajló labormunkába is bepillanthatnak az érdeklődők, hiszen szokás szerint az intézmény erre is lehetőséget biztosít a diákoknak.

A Vásárhelyi Televízió anyagát a nyílt napról itt tekinthetik meg.

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!