Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Csütörtökön mégsem robbantják a mindszenti víztornyot

Eredetileg a mindszenti víztorony robbantásos technikával való bontása holnap után lett volna. Az önkormányzat kedd délután közölte, hogy ez nem fog megtörténni, egy későbbi időpontban lesz a robbantás.

Mint azt megírtuk, robbantással bontják a mindszenti víztornyot, ezt az elöregedett technológia és a statikai problémák indokolják. A műveletet az A-HÍD Zrt. alvállalkozójaként a DETEX Kft. végzi. ,,Tájékoztatásuk alapján a víztorony robbantásos technikával való bontása a tervezett időpontban – 2023. október 5. – nem fog megvalósulni” – olvasható a rövid tájékoztatás a település oldalán.

A közlemény nem tér ki arra, hogy mi a csúszás oka, a robbantásos bontás új időpontjáról majd tájékoztatják a lakosságot.

A testület még 2021-ben egyhangúlag elfogadta a készült szakértői véleményeket, ami szerint a vasbeton tartószerkezet rendkívül rossz állapotban van, teherbíró képessége számottevően csökkent, rendeltetésének megfelelően már nem használható. Felújítása nem költséghatékony, ugyanis nem biztosítja a víztorony hosszútávú és biztonságos üzemeltethetőségét.

A mindszenti víztorony 50 méter magas, 500 m3 kapacitású és 1973-ban épült. A tervek szerint új víztorony épül majd a településen.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!