Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Banki ügyintézőként csaltak ki pénzt csongrád-csanádi lakosoktól

Az elmúlt héten Csongrád-Csanád Vármegyénkben összesen csaknem 4,5 millió forintot csaltak ki a bűnözők a sértettektől. A legnagyobb összegű online csalás meghaladta a 2 millió forintot – adta hírül a Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség.

Ebben az esetben az elkövető banki ügyintézőnek adta ki magát, így jutott hozzá a jóhiszemű áldozat bankkártyájának adataihoz, amit felhasználva utalta át különböző számlákra a zsákmányt. A rendőrség az alábbiakat javasolja, hogy ne legyünk áldozatok:

  • Ne adjunk meg bankkártya, vagy online banki adatokat és ne küldjünk másolatot az okmányainkról! A banknak elég a név, születési hely és idő, esetleg lakcím. A beazonosításhoz nem kell sem a bankszámlaszám, sem pedig a bankkártyaszám megadása.
  • Amennyiben rosszat sejtünk, kérdezzünk rá az „ügyintézőnél” egy korábbi tranzakcióra, hiszen ha tényleg a bank munkatársával beszélünk, akkor látnia kell az adatsorban és tudnia kell rá válaszolni!
  • Ne töltsünk le semmilyen programot a telefonos ügyintéző javaslatára!
  • Az e-mail üzeneteknél először bizonyosodjunk meg róla, hogy valóban az-e a feladó, akinek állítja magát és ezelőtt semmiképp ne kattintsunk rá az abban elhelyezett linkre!
  • Legyen a számítógépen és telefonon aktív, az üzeneteket, letöltéseket és a webhelyeket is ellenőrző program!

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!