Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

„Megtollasodtak” a városi történelemversenyen résztvevő diákok

Összesen 108-an vettek részt ma az Emlékpontban rendezett városi történelemversenyen, amelyet a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ és a Klauzál Gábor Általános Iskola szervezett. A versenyzők egy-egy színes tollat kaptak, a május 9-i eredményhirdetésen a legjobbak pedig könyvjutalmakat vehetnek majd át.

Az ötödikesek és a nyolcadikosok maradtak a megnyitó után az Emlékpont előadótermében, hogy számot adjanak tudásukról, míg ők írtak, addig a 6-7. osztályosok múzeumpedagógusokkal vettek részt tárlatvezetésen, hogy ezt követően cseréljenek az 5-8. osztályosokkal és ők adjanak számot tudásukról.

– Tavaly már részt vettem ezen a versenyen és olyan jó volt, hogy úgy gondoltam, az idén is részt veszek rajta – árulta el Nagy Márkusz, a Klauzál iskola 6. b. osztályos diákja. – Szeretem a történelmet, mert szeretem tudni, hogy régen hogyan éltek, mivel foglalkoztak az emberek. A kedvenc korszakaim az ókori Róma, a török-kori Magyarország, azaz a végvárak kora és a Rákóczi-szabadságharc.

– Tavaly kicsit többen is jöttek, most 108 versenyzőnk van – mondta Baranyi Imre. A Klauzál történelem-művelődésszervező szakos tanára, a vetélkedő szervezője szerint a történelem vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb tantárgy, amióta csak létezik. A verseny sikere ezért is töretlen, immár tizenhét éve, amióta csak megrendezik az Emlékpontban.

Baranyi Imre szerint a történelem vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb tantárgy, amióta csak létezik.

A verseny kérdéssora az általános iskolai tantárgyi tematikát, vagyis az ókortól a Kádár-korszakig tartó ismeretanyagot öleli fel.

– A gyerekek ösztönösen érdeklődnek a történelem iránt, akár a szüleiktől, akár a kirándulásokon. A történelem a nagyok sok összefüggése miatt a logikai gondolkodásra, a kreativitásra és kommunikációra nevel. Ezek pedig a mai világban – akár a munkaerőpiacon is – elengedhetetlenül szükségesek – tette hozzá a vetélkedő szervezője.

A verseny eredményhirdetését május 9-én délután 3 órakor rendezik az Emlékpontban, akkor a győztesek könyvajándékot kapnak, a mai vetélkedő résztvevői egy-egy színes tollat vihettek haza.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!