Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Csatlakozott az Állatvédelmi Kódexhez a Szeremlei óvoda

Céljuk, hogy a most kezdődő tanév végére elnyerjék az Állatbarát Óvoda címet.

Óvodánk csatlakozott az Állatvédelmi Kódexhez, mely létrehozását az Állatorvostudományi Egyetem kezdeményezte. Célunk a 2023/2024-es nevelési év végén elnyerni az Állatbarát Óvoda címet.

Pedagógiai Programunk része és kiemelt nevelési feladatunk is a környezettudatos magatartás kialakítása, ezért óvodánkban fokozott figyelmet fordítunk erre. A környezet védelmének jelentőségét hangsúlyozva kialakítjuk az élet tisztelete és védelme iránti igényt, mely magába foglalja az állatok védelmét is.

Ovisok vakvezető kutyát simogatnak

A jövő nemzedékét formáljuk. Véleményünk szerint minél fiatalabb korban alakítjuk ki a felelős magatartást a gyermekekben az állatok iránt, annál felelősségteljesebb felnőtt lesz belőlük. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek empátiája, érzelmi intelligenciája folyamatosan fejlődjön, hogy ismerkedjenek meg az alapvető állatvédelmi ismeretekkel, az állatok gondozásával.

Arra buzdítunk minden állatvédelemmel foglalkozó állami, civil és szakmai szervezetet, a hogy csatlakozzanak az Állatvédelmi Kódexhez, lépjenek fel közösen az állatok jóllétét előtérbe helyező szövetség mellett, hiszen közös ügyünk az Állatvédelem – írta a szülőknek az óvoda.

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!