Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Keringőztek, bohózatot adtak elő és stand upoztak a Cseresnyés diákjai

A Cseresnyés Kollégium diákjai 2 év kihagyás után tartották meg a hagyományos bemutatkozó estjüket. A képen: ritmikus sportgimnasztika.

A Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium hagyományos bemutatkozó estjén a kilencedik évfolyamos diákok villantották meg tehetségüket a világot jelentő deszkán. A vírushelyzet miatt az elmúlt két évben online rendezték meg ezt az eseményt, akkor a diákok egy videót készítettek. Az idén így különösen várták ezt az eseményt. A tanulók közel két hónapig készültek a produkciókkal. A kollégistákon túl az eseményre meghívtuk az iskola tanárait és a kollégisták családjait is.

Elsőként Polgár László Hiperaktív csajozó című stand up comedy előadása volt a porondon. Laci Makóról jött, ezért ő is pont olyan, mint a makói vöröshagyma, szívós és erős. A társaság központja, örökké vidám és jókedvű, úgy ért a társai nyelvén, mint a jó villanyszerelő az amperméréshez, és tökéletesen tudja oldani a magasfeszültséget, mert a villanyszerelők legjobbikának készül.

Őt követte Karácsonyi Gergely, a Szegedről érkezett ifjú gólya, aki nem fél az állatoktól, s aki kiüti a kakaót a lekváros palacsintából, aki a Minimax helyett a Showder klubon nőtt fel, és élete első előadásaként bemutatja: Az állatok rekordja című darabot.

Fejes Viktória kedvenc verse címmel eszperente nyelven mutatkozott be a közönségnek.

Kökény Regina álma óvodás kora óta, hogy fuvolázhasson. Már hatodik éve tanul fuvolán játszani és négy éve a Makói Általános Iskola Ifjúsági Fúvószenekarának a tagja. Hobbiból zenél és soha semmiért nem adná ezt fel! Vivaldi: Négy évszak című klasszikusának Tél etűdjét adta elő.

Kormányos Boglárka szemet gyönyörködtető mozdulatokkal varázsolt el mindenkit ritmikus sportgimnasztika bemutatójával. Bogi az RSG-t 10 éves korában kezdte el. Azóta hobbiként űzi és az élete része lett. Már nagyon megszerette és örül, hogy szabadidejében is olyat csinálhat, amit kedvel. Szeret kondizni, a kollégiumi kondi szakkör állandó tagja. A családi gazdaság miatt a mezőgazdasági technikusi szakot választotta a Gregus iskolában.

Szabó Tímea és Dudás Rajmund Tombor: Bözse című bohózatukkal csaltak mosolyt az arcokra.

Záró produkcióként 11 pár angol keringőt adott elő. A táncot diáktársuk, Kaprálik Antónia tanította be. Több hónapon keresztül készültek a fiúk, lányok.

Az estről készült videó itt tekinthető meg.

A komoly munkának vastaps lett a jutalma – számolt be az estről portálunknak küldött levelében Horváthné Ruzsa Anita igazgatóhelyettes.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!